U halama veletrgovca iz KO pronadjeno 2 000 tona šećera od kilogram

Nakon što je predsednik Srbije Alekandar Vučić izjavio da je za nestašicu šećera u trgovinama kriv tajkun iz Kolubarskog okruga, državni sekretar u ministarstvu trgovine Uroš Kandić izjavio za nacionalne medije da je u toku kontrola veletrgovca u čijim je halama zatečeno čak 2 000 tona šećera.

Kandić je rekao da je  jedan veletrgovac iz Kolubarskog okruga bio jedan od ključnih faktora za nestašicu šećera i da je zajedničkom akcijom tržišne i poreske inspekcije, policije i drugih državnih organa utvrđeno da je kod njega na lageru uskladišteno 2.000 tona šećera u pakovanju od jednog kilograma.

„To je desetodnevna potreba kompletne Srbije za pakovanjem šećera od kilogram, a za deo Srbije koji je on snabdevao, to je količina koja premašuje mesec dana. U kontroli je utvrđeno da je on u prethodnih mesec dana izbacio svega oko 25 tona pakovanja šećera od kilogram, to je jedan šleper otprilike, a ostalih pakovanja, odnosno u rinfuzu šećera, koji su bili i do 30 dinara skuplji, izbacio deset puta više i špekulativnim aktivnostima izazvao poremećaj na tržištu“, rekao je Kandić.

Državni sekretar je pojasnio da je u pitanju firma koja se bavi veleprodajom šećera i druge robe, a da su šećer, osim u skladištima, imali i kod proizvođača – oko 30.000 tona šećera, što je, kako je naveo, desetina ukupne proizvodnje u Srbiji na godišnjem nivou i dodao da je najveći problem što taj šećer nije pušten u prodaju.

„Inspekcijski organi i danas rade svoj posao. Tamo se i dalje utvrđuje činjenično stanje. Ono što je jako loše u toj situaciji jeste što je u tom delu Srbije i ne samo tu, izazvana nestašica i faktički je puštanjem šećera skupljeg i do 30 dinara, koji nije bio ograničen uredbom, vraćao nas u trgovinskom smislu više decenija unazad, primoravajući, pogotovo u malim sredinama gde nema velikih lanaca, ljude da otvaraju te džakove, da razmeravaju i prodaju na taj način skuplji šećer“, rekao je Kandić.
Vlada Srbije ograničila je cenu šećera na 89,99 dinara za kilogram, a sekretar je pozvao gradjane da ukoliko naidju na višu cen u trgovinama isto prijave inspekcijskim organima.

 

10 comments on “U halama veletrgovca iz KO pronadjeno 2 000 tona šećera od kilogram

 1. radojka krstic

  Al kako se zove taj?Dajte ime prezime kako mu se zove firma i mi gradjani nećemo ulaziti kod njega.A pa to je vaš čovek a ja znam ko je taj.

  Reply
 2. мр Предраг М.Вулетић

  У Ваљеву изгледа као на Сицилији важи завера ћутања –Омерта.

  Reply
 3. Gradjaninezasluzni

  Odlikovan zaslužni građanin Valjeva pod patronatom Vitorovca kao najbolji zemljoradnik,Mališa Omerović

  Reply
 4. Goran Markovic

  Sta kaze Mihailo Milutinovic -Klonfer? Ima li nekih saznanja ili bas ga briga Audi samo straftara po Valjevu ali i malo , malo dalje za njega gorivo nije skupo .Da podsetim nekada je ovaj zamenik Predsednika Skupstine bio ..!!Ili ce mozda da ide malo na vazdusnu planinu kao sto je radio 2000 godine , eto malo da odmori mozak od napornog rada.Ono pitam samo ?

  Reply
 5. Misa

  Da je policija radila svoj posao još 90-tih godina on ne bi bio danas to što jeste !!!

  Nego, ti meni ja tebi !

  Reply
 6. Ekonomista

  Pa jel čovek veletrgovac ili nije? Osnova tog biznisa je da kupiš velike količine nečega kad je jeftinije, a da prodaš kad ti cena odgovara. Nekad zaradiš, a nekad i ne (ako cena kasnije padne iz raznih razloga). Logično je da je kupio sve do čega je mogao doći i da čeka da proda kad bude cena najveća………pa to mu je posao.
  Država, ako je htela da tržište funkcioniše normalno, kad je već ograničila cenu, trebala je da napravi i uredbu o obaveznom stavljanju u promet. Ali nije……….

  Reply
 7. Јоца

  Платио закуп страначких просторија владајућој странци, али име му нечитко написано на уговору, па не могу да виде како се зове, иначе би председник рекао.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.