Linijski park u Mionici, posle pešačkih staza, klupa i dečijeg igrališta dobija modernu rasvetu

Nova mionička atrakcija, linijski park uz reku Ribnicu, čija je izgradnja počela prošle godine, dobiće i novu, modernu rasvetu. Uz pešačku stazu dugu pola kilometra, biće postavljeno 26 novih kandelabra. Radovi, vredni tri miliona dinara, biće zravršeni do kraja juna, a linijski park je već sada omiljeno šetalište Mioničana.

Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković i istakao značaj linijskog parka za decu.

– Uspeli smo da u centru varoši napravimo zeleni kutak i igralište za decu. Iz dana u dan ulepšavamo linijski park. Ovaj prostor je ranije bio nepravedno zanemaren. Povremeno se pretvarao i u divlje deponije. Od neuređenog mesta uspeli smo da napravimo park i šetalište. Očekuje nas i dodatno ozelenjavanje parka u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Mionica će imati glavno gradsko šetalište pored reke, poput velikih gradova – rekao je Janković.

Radove na izgradnji linijskog parka krajem prošle godine otvorila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, a lokalna samouprava i Ministarstvo zaštite životne sredine opredelili su 16,7 miliona dinara za realizaciju ovog projekta. Dečije igralište veće od 370 kvadrata, zelene površine s drvećem, moderno šetalište široko tri metra su već deo linijskog parka. Dodatno ozelenjavanje i rasveta doprineće da park dobije još lepši izgled i postane mesto za odmor i rekreaciju svih Mioničana i turista.

 

2 comments on “Linijski park u Mionici, posle pešačkih staza, klupa i dečijeg igrališta dobija modernu rasvetu

 1. Pera

  Ima li još nešto da vam je palo na pamet i da to Republika plaća ???

  A šta ćete sa palanačkim duhom ? 🙂

  Reply
 2. Pikac brat

  Tako je Pero ,sramota pre svega ortaka od ovog elektricara,naravno ovih u Bg ,njega razumem ovog malog komleksasa , nije to palanacki duh to je klasicna kulovistika.Mene mnogo vise brine,nervira ova valjevska bratija indolentna,pasivna,nekompetentna nesposobna za bilo sta da uradi ali bukvalno …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.