20 lica iz Valjeva dobilo banjsku rehabilitaciju

Ministarstvo za boračka pitanja je objavilo listu za banjsko-klimatsko lečenje i rehabilitaciju . Udruženje boraca tim povodom izdalo je sledeće saopštenje:

“Pravo na ovaj vid lečenja-rehabilitacije u trajanju od 15 dana, imaju putem javnog poziva-konkursa ratni vojni invalidi, cir i porodice poginulih boraca. Mislimo da to pravo u narednom periodu treba proširiti i na bolesne borce.
401 ratni vojni invalid i članovi porodice poginulog borca su dobili banjsko-klimatsko lečenje i rehabilitaciju.
Iz Valjeva je dobilo 20 lica banjsku rehabilitaciju, a zna se da u Srbiji ima preko 23 hiljade korisnika.
Pre tri godine ova aktivnost je stala i lično je Lj. Bradić tražio da se ona vrati kao pravo koje je potrebno i to je traženo na svim sastancima u palati Srbije, ministarstvu za boračka pitanja, predsedništvu Srbije i lično u razgovoru sa ministarkom prof dr Darijom Kisić i pravo na banjsko-klimatsko lečenje i rehabilitaciju je vraćeno i ono se pokazalo kao veoma korisno i potrebno.

Ovo je velika pomoć države i briga o bolesnim učesnicima rata od 1990 god sa dobijenim statusom ratnog vojnog invalida i civilnog invalida rata i statusom porodice poginulog borca.

Potrebna dokumentacija je bila lekarska uverenja o lečenju ne starija od 1 godine, rešenje o statusu, kopija lk i popunjeni formular.

Konkurs je javno objavljen i svi su mogli da se obaveste a i mediji su pisali o tom konkursu. Udruženje boraca Valjevo je obavestilo sve svoje članove koji imaju pravo na to i još i putem javne mreže.

Spisak o dobijenom banjsko-klimatskom lečenju ili rehabiliciji i konkursu se može videti dole na postavljenom linku. Razmatran je zahtev po javnom pozivu konkursu do datuma slanja tražene dokumentacije  i to do 31.03.2022 godine a pravo na konkurs je završeno 29.04.2022. godine.

https://www.minrzs.gov.rs/sites/default/files/2022-05/lista%201.pdf

Gvozdeni puk Valjevo i
Udruženje Boraca Valjevo.

Predsednik,

Bradić Ljubomir”

 

1 comment on “20 lica iz Valjeva dobilo banjsku rehabilitaciju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.