Biciklistima Sputnjika četiri medalje

Biciklisti valjevskog Sputnjika su ovog vikenda učestvovali na dva Kupa Srbije u drumskom biciklizmu koja su održana na ravničarskim stazama u Subotici i Somboru. Od takmičara iz grada na Kolubari najbolje rezultate ostvario je mlađi poletarac Sava Starčević koji je na obe trke osvojio srebrne medalje i učvrstio se na drugoj poziciji generalnog plasmana. Pored borbenog Save Starčevića na pobedničko postolje se popela i poletarka Natalija Kulinčević koja je odličnom taktičkom vožnjom zasluženo ostvarila ovako dobar plasman. Samo korak do medalje bili su Natalija Tošić, Nikolija Kulinčević i Marko Ćesarević, koji su morali da se zadovolje osvajanjem četvrtog mesta u svojim konkurencijama.

Mlađa kadetkinja Mila Starčević bila je peta, dok se Lazar Angelovski plasirao oko desetog mesta. Kadetska ekipa BK SPUTNjIK osvojila je srebrnu medalju u timskoj  konkurenciji a Bogdan Angelovski je nakon iscrpljujućeg reprezentativnog nastupa u  Češkoj ovoga puta  stigao samo do sedmog mesta, dok su braća Igor i Stefan Davidov izborili plasmane u sredini, što je bilo dovoljno za ekipnu srebrnu medalju.

Na žalost, ovoga puta bilo je dosta tehničkih poteškoća sa biciklama, pucale su gume a i lanci što se odrazilo na plasmane čime polako na naplatu dolazi korišćenje polovnih bicikli i opreme jer BK SPUTNjIK nije dobio adekvatna finansijska sredstva pa postoji bojazan da će zbog loše materijalne situacije izostati dobri rezultati, kao i da će početi osipanje članove kluba jer vrhunski rezultati zahtevaju puno veća ulaganja nego što su ovogodišnja novčana sredstva koja su dodeljena najboljem Biciklističkom klubu na Kolubari.

Sezona se nastavlja sledeće sedmice trkama u Novom Sadu na koje će klub otići ako prikupi dovoljno finansijskih sredstava jer se na takmičenje ide sa po 7-8 vozila, što postaje neizdrživ trošak za klub i roditelje koji su do sad sa velikim entuzijazmom podržavali i podržavaju rad BK SPUTNjIK.

Foto: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.