Zamena boračkih legitimacija

Udruženje boraca obaveštava sve ratne vojne invalide i civilne invalide rata da će posle prvog maja 2022 godine doći do zamene boračkih legitimacija(,,Službeni glasnik RS“ br. 18/2022) .

“Zamena se radi zbog pogrešno unetih brojeva na koje smo ukazivali. Nije to veliki broj legitimacija i iste ćemo podeliti u što kraćem roku.

Pod brojem 1 je stara legitimacija a pod brojem 2 je nova legitimacija i vidi se na levoj strani razlika u kombinaciji brojeva i to broj 1 je prva grupa, druga dva broja je kategorija invalida i treća grupa je serijski broj legitimacije(primer dat za ratne vojne invalide).

Izradu Legitimacija za sve kategorije lica vrši Narodna banka Srbije, Zavod za izradu novčanica i kovanog novca a deli grad Valjevo preko Udruženja boraca Valjevo.

Svi borci koji nisu podneli zahtev za status borca mogu to uradi u gradskoj upravi Valjevo uz prilog i to državljanstvo, kopija lične karte i potvrda nadležnog organa o učešću na ratištu. Po predaju dokumenata gradska uprava u roku od 15 dana donosi rešenje o statusu i grupi, a boračka legitimacija se dobija u roku od oko 60 dana,” navodi se u saopštenju Udruženja koje potpisuje predsednik, Ljubomir Bradić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.