Vlada ograničila cene pojedinih namirnica, a cena goriva uvećana za sedam dinara

Vlada Republike Srbije usvojila je na  sednici izmenjenu i dopunjenu Uredbu o ograničavanju cena osnovnih životnih namirnica (šećep kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T- 400 glatko, u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ylje u pakovanju od jednog litra, svinjsko meso – but) u cilju dalje zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena navedenih roba, koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Uredba će se primenjivati u trajanju od 60 dana, od dana stupanja na snagu.
Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte kojom se prosečna veleprodajna cena derivata EVRO DIZEL i EVRO PREMIJUM BMB 95 na teritoriji Republike Srbije uvećava za po sedam dinara.
Ova Uredba važiće od stupanja na snagu, 29. aprila, do 31. maja ove godine.
Privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava u obavezi su da nastave da isporučuju ove derivate utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.
Članovi Vlade doneli su odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte za 15 odsto od objavljenih usklađenih iznosa na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja, a imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, kao i njenu tendeciju daljeg rasta, koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji.

3 comments on “Vlada ograničila cene pojedinih namirnica, a cena goriva uvećana za sedam dinara

  1. Жиле

   Није тако. Скинула је била акцизу до јуче 20 одсто, од данас је скинута 15 одсто. То значи 5 одсто више у буџет. Иначе, ко мора возиће. Иначе нисам за власт, тако, како сте гласали….нема кукњаве. Само напредно, до пропасти.

   Reply
 1. Dragan bot i botici

  Treba da podignu jos vise cene jer je Srbija glasala za takav prosperitet i buducnost.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.