Veče igre i emocija

      1 коментар на Veče igre i emocija

Posle dve godine pauze zbog epidemije korona virusa, KUD „Kosta Abrašević“ je u Centru za kulturu održao koncert . Prepuna sala i gromoglasni aplauzi ispratili su svaki nastup , a koncert je uz goste iz Pančeva uveličao i Zoran Jevremović .

Pravi koncertni spektakl priredilo je KUD „Kosta Abrašević“ koje je publici u prepunoj Sali omogućilo da  vidi čak 21 koreografiju iz različitih delova Srbije . Zvučna koreografska imena poput Zvečanca , Markovića , Skovran, Spasojevića i Mitrovića predstavljena su njihovim najboljim koreografijama poput Vranjske svite, Pčinje, Pašone,  Igara iz Prizrena, Šumadije.

Poseban segment koncerta bio je posvećen Mikiju Jevremoviću , a njegove pesme otpevao je njegov brat Zoran Jevremović. Pesme „Pijem“ i „Lihnida“ bile su praćene posebnim koreografijama i igračima koji su upravo nastupali na Mikijevim koncertima.

„Miki Jevremović sigurno zaslužuje da ga se uvek setimo i ovo je bio samo jedna mali osvrt na njegov rad i sve što je značio Valjevu. Zato smo odlučili da njemu u čast i u znak sećanja na sve što nam je značio jedna deo koncerta njemu i posvetimo. Hvala Zoranu Jevremoviću koji se odazvao na naš poziv da bude gost i sjajnim pesmama naš koncert učini još boljim“, kaže predsednica KUD-a Katarina Bogutović.

Uz pratnju orkestra Nemanje Stojanovića koregrafije i nastupe pratio je i  Kamerni i Dečiji hor pri Hramu Vaskrsenja Emanuil.

Gosti na koncertu bili su i igrači KUD „Abrašević“ iz Pančeva , a poseban segment koncerta bio je osvrt na rad Gorana Mitrovića umetničkog rukovodioca Pančevaca koji je na žalost prošle godine preminuo .

Velikom finalu koncerta prethodila je i najava „Zaveštanja 2“, muzičko scenskog nastupa,  čiji je prvi deo valjevska publika imala priliku da vidi pre dve godine , a koji je izazvao veliko intersovanje. Kako se moglo čuti, nastavak Zaveštanja koje potpisuje koreograf Vladimir Spasojević uslediće u januaru naredne godine.

„Već uveliko spremamo „Zaveštanje 2“ , veliko je inetersovanje bilo za taj koncertni prvi deo  jer je u pitanju nešto sasvim drugačije od onog što je valjevska ublika do sada mogla da vidi. To je ne samo osvrt na našu tradiciju već i kulturu i istoriju Srba. Epidemija nas je, kao i sve uosatlom , prilično usporila, ali nismo odustali od naših planova“, kaže Bogutovićeva koja najavljuje i turneje KUD-a za ovu godinu van Srbije.

foto:D.Krunić

1 comment on “Veče igre i emocija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.