Ugovori na neodredjeno za više od 1000 zaposlenih u Krušiku

Kako Vamedia saznaje, u HK Krušik počelo je potpisivanje ugovora na neodredjeno radno vreme.

Nakon brojnih turulencija u poslovanju i oglašavanja sindikalnih udruženja koja su ukazivala na neregularosti u poslovanju,  u HK počelo je potpisivanje ugovora na neodredjeno radno vreme. Brojni zaposleni istovremeno tužili su HK Krušik za naknadu dugovanja po različitim osnovama.

Po saznanjima Vamedie, nova odluka o zapošljavanju na neodredjeno radno vreme ide u korist radnicima pa je   ugovore  već potpisalo oko 500 zaposlenih.

Ugovori na neodredjeno očekuju one koji u Krušiku rade duže od dve godine na  ugovor kojim se definiše   privremeno zaposlenje. Svi koji su u Krušiku kraće od navedenog vremenskog perioda na žalost ostaće bez ugovora.

Ipak, kako Vamedia saznaje  pravo na potpisivanje ugovora ima i više od 1000 zaposlenih.

 

 

25 comments on “Ugovori na neodredjeno za više od 1000 zaposlenih u Krušiku

  1. Obavesteni

   Dragane, Dragne, ako nastavi ovako da brine o radnicima i Kurisku. Uskoro nece biti ni radnika ni Krusika!

   Reply
 1. Mitar

  Odlična vest. Sada nema prepreke da se primeni zakon o radu i sav višak proglasi tehnološkim viškom. Što će svakako biti

  Reply
 2. Miki

  A posle ugovora stečaj ili tehnološki višak. To je urađeno kako ne bi mogli da tuže firmu, a ovako tehnološki višak i nema tužbi.

  Reply
 3. Radnik

  Primaju radnike a nemaju penziono i socijalno,primaju platu a nemaju posla,da li je to normalno dok direktor ima platu od 370000 din

  Reply
  1. Obavesteni

   Radnike primaju da ih ne bi tuzili, jer rade vise od 2 godine , a neki i po 10-tak na odredjeno. Ovo je uradjeno sa ciljem, da bi moglo da se primeni 45 dana godisnje ili stecaj. Para za tehnoloski visak nema, osim akodrzava ne zalegne. Zasto ne napisete da knjizice vise nisuo verene od 14 Aprila, a i ovaj prethodni period platio je narod, a ne fabrika. Sta je sa nagradama za stalons, neisplacen put, neisplacenim otpremninama za penziju, neuplacenom penzionom i socijalnom za trudnice? Dugove za struju, vodu, dobavljacima nema svrhe vise ni pominjati.

   Reply
  1. Prvrednik

   U svim normalnim drzavama, kada firma propada prvo se menadzmentu smanjuje plata, a onda se menja ili otpusta. U Srbistanu jedino su radnici krivi, a direktori se samo smenjuju ili vracaju na svoja stara mesta ili mesta gde ne rade nista, a primaju isto dobru platu, bez ikakve odgovornosti. Odgovorno tvrdim da ovim troma sto sada vode fabriku rodjena majka ne bi dala ovce da cuvaju.

   Reply
   1. Ana

    U pravu ste potpuno,taj menadzment se pokazao i kod davanja otkaza ljudima koji su bili dobri radnici bez bolovanja,samohranim majkama,majkama sa troje dece,rodjenim Valjevcima kojima su roditelji,babe i dede gradili ovaj Krusik.

    Reply
    1. Sladjana

     Nekome su morali da daju otkaz, naravno partijskim drugovima nisu mogli. Pokusali su nekima pa su dobili packe i morlai da vrate. Udri po sirotinji raji.

     Reply
 4. Милош Марјановић

  Ne razumem kako je lakše raskinuti radni odnos sa nekim ko ima ugovor zastalno nego sa nekim ko je privremeno tu (ugovor na određeno)? Da je tako, Gorenje bi, npr.svima prvo dalo ugovore zastalno pa im reći, e sada nam ne treba više vaše angažovanje, raskidamo ugovor.

  Reply
  1. Mitar

   Zato što može da ti raskine ugovor za stalno kroz formu tehnološkog viška jer je firma u lošem ekonomskom stanju. I to u teoriji znači da može samo portir da ostane ali ako neko dobije otkaz kao tehnološki višak na njegovo mesto ne može niko doći u narednih 6 meseci ali to važi samo za poslove koji su definisani sistematizacijom.

   Reply
 5. Zare

  Nemaš pojma,da bi se neko proglasio tehnološkim viškom ,onda mora da se ugasi jedan pogon ili deo proizvodnje,a pri tome da se isplati otpremnina !!!!

  Reply
 6. Dragan

  Moraju glasacima da se oduze. Zao mi je mladih masinaca koji ne mogu doci do posla u Krusiku jer su ga zauzele frizerke i konobari.

  Reply
 7. Sugrađanin

  Podela ugovor za rad na neodređeno je posledica tužbi radnika iz radnog odnosa. Njih četvoro, petoro kojima je dozlogrdila nepravda u raznim oblicimai nepotizam koji su prisutni u fabrici, navela ih je da pravdu potraže potraže pomou sistema pravosuđa Učinak sindikata je u ovoj priči beznačajan.

  Reply
  1. Sladjana

   Bravo, sugradjanin, upravo tako. Da nije bilo tuzbi nikada ih ne bi preveli ustalni radni odnos iako neki rade ip o 10 godina na odredjeno. A ovo cine i delimicno jer dokle godimas radnike na odredjeno nema socijalnog programa, tehnoloskog viska a i cekanja od 45 dana koje drzava dozvoljava. Sada ce prvo krenuti cekanje, pa tehnoloski visak, ukoliko drzava da pare. Sada ce krenuti tuzbe za neisplacen put, minusnu stimulaciju /kazne/ bez odluke i resenja. Tuzbe za otpremninu za penzije, jubilarne nagrade. neki dobavljaci su vec poslali izvrsitelju u popis imovine. Realno gledano fafbrika je odavno propala samo niko nece da prizna i da kaze. Prvi put u svojoj istoriji Napredni kada ju je doveo da je vise duzna nego sto vredi. To sto je direktorka j os u socijalizmu i drzi zborove radni ljudi. Nece mnogo pomoci. U svojoj istroji mislim da Krusik nije imao gori menadzment ili srpski rukovodstvo.

   Reply
  2. Пера

   Мени је много жао тих ботова који су преко везе дошли до посла у Крушику и који не раде скоро ништа. Мало је тамо људи из струке, мало је тамо оних који знају посао и раде га поштено. Већина се вуче по чекању и боловању, а у исто време одрађују друге послове. Крушик је пијавица која црпи новац државе ради социјалног мира. Колико Крушик дугује за струју ?

   Reply
   1. ANA

    Ti botovi kad dobiju otkaz posle urgencije ih sutra vec vrate u Krusik i umesto njih odmah nadju zamenu i otpuste nekog neduznog.A tek radni ucinak im je nula jer su dupe glava.

    Reply
 8. Luna

  Pretpostavljam da ce sad nas koji dobismo otkaze prosle godine I koji smo tuzili Krusik I dobili presude u nasu korist u Valjevskom sudu a trenutno smo na apelaciji i kad se vratimo u firmu posle kratkog vremena sacekati ponovni otkazi kao tehnoloski visak.Bicemo izgleda dvostruko kaznjeni.

  Reply
 9. Svetlana

  Svima treba da bude jasno kakva je situacija u Krušiku. Za izvršnog direktora za tehničko -tehnološke poslove iproizvodnju postavljen Slobodan Đurić, koji nije sposoban da sačuva dve ovce. Slobodan Đurić da vodi fabriku! Napredno.

  Reply
 10. Radnik u Krušiku

  Nikada gora rukovodeća garnitura,neprijatelj da je birao sažalio bi se

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.