Udruženje boraca realizuje dva projekta

Udruženje boraca Valjevo sprovodi aktivnosti u projektu Borisav – Tradicije 19 dobijen od strane Ministarstva za boračka pitanja i program Boško dobijen od strane grada Valjeva.O aktivnostima u okviru pomenuta dva projekta Udruženje je izdalo sledeće saopštenje:

ˆ

“Pored pregleda, optičarskih usluga sa dobijanjem naočara, podele maski, majica, trenerki, kapa sa logom udruženja, sada se radi aktivnost višednevnih ekskurzija sa fizičkim aktivnostima, treninzima, uslugama korisnicima, poboljšanje položaja naših članova i unapređenja učešća šire društvene zajednice.

Aktivnost se odvija sa po dva bolesna člana zbog virusa Korone, zbog smeštaja, zbog posvećivanja pažnje istima i zbog zahteva istih da se tako radi.

Relacija je prvi dan Valjevo – banja Vrujci – Mrčajevci – Stopanja – Kruševac – Kuršumlija, drugi dan Kuršumlija – Prolom Banja – Radan planina i crkva Lazarica – manastir Sv Nikola, treći dan Kuršumlija – Merdare – Đavolja Varoš i povratak u 17 časova a u Valjevo oko 23 časa.

Sve je obezbeđeno od osvežavajućeg bezalkoholnog pića, sendviča, ručka, večere, prenoćišta, prevoza i same organizacije.

Do sada je urađeno 5 višednevnih ekskurzija a planira se u ovom mesecu još 4 što bi bilo ukupno 18 uključenih članova u toku aprila.

Ukoliko bi se ponovila u toku godine ova aktivnost koja je planirana za najmanje oko 30 članova dobilo bi se besplatno 9 dana a to je dobra godišnja rehabilitacija što mnogima odgovara da se ne odvajaju od kuće i porodice više od tri dana odjednom za minamilnu cenu koštanja.

Dobar deo ishrane su obezbeđeni i od strane predsednika i rukovodioca programa/projekat, a ide se na obezbeđenje i trećeg prenoćišta i kupanja u zatvorenom bazenu ili korišćenje Spa centra koje nema dodirnih tačaka oko troškova sa udruženjem boraca i to hoće svi da pomognu kada vide da se prema ljudima i boračkoj populaciji ponaša ovako temeljno i brižno.

Ovakve aktivnosti daju neverovatne rezultate jer se tu odvijaju vežbe, šetnja, treninzi, druženje, okrugli stolovi, briga o čoveku, osećaj neodbačenosti od društva itd.

Pozivamo sve naše članove da se jave i uključe za ovakav vid aktivnosti.

Udruženje boraca Valjevo i Gvozdeni puk Valjevo i Srbije

Predsednik i genetalni sekretar

Bradić Ljubomir”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.