Sajam zapošljavanja u Valjevu – ambiciozan nastup Gorenja u susret značajnoj investiciji

Fabrika Gorenje Valjevo, evropski centar za proizvodnju rashladnih uređaja kompanije Hisense i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, ambiciozno će nastupiti na sajmu zapošljavanja u Valjevu. Nova investicija u proizvodne kapacitete, najavljena od strane Hisense Europa za 2022. godinu, omogućiće zapošljavanje više od 1000 novih radnika u naredne tri godine u valjevskoj fabrici, koja je jedan od najznačajnijih poslodavaca u ovom delu Srbije.

“Gorenje Valjevo je jedna od samo osam kompanija u Srbiji koje su dobile posebne zahvalnice za saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, povodom obeležavanja stogodišnjice institucije tržišta rada u Srbiji” izjavio je, pozivajući građane na Sajam zapošljavanja Milan Đenadić, direktor NSZ – filijale Valjevo i dodao da “očekuje dinamičan razvoj našeg grada Valjeva i valjevskog kraja kome će zasigurno doprineti i nova investicija Hisense Europa u Valjevu.”

U valjevskoj fabrici koja zapošljava preko 1.600 ljudi, za šesnaest godina proizvedeno je preko 9 miliona, a samo u 2021. čak  950.000 aparata Gorenje i Hisense, od kojih je preko 90% namenjeno izvozu u preko 50 zemalja sveta.

Posvećena održivom razvoju, fabrika Gorenje Valjevo poznata je po čistoj tehologiji, odgovornom postupanju prema zaštiti životne sredine i kontinuiranom i otvorenom dijalogu sa sindikatima. Novi trogodišnji kolektivni ugovor potpisan je u maju 2021. nakon višemesečnih pregovora u kome su konstruktivno učestvovala dva reprezentativna sindikata i poslodavac. Kao deo multinacionalne kompanije Gorenje Valjevo nudi mogućnost profesionalnog  usavršavanja u zemlji i inostranstvu, uz priznanja za kvalitetan rad kroz programe stimulacija za individualni i timski doprinos poslovanju.

Sajam zapošljavanja u Valjevu održaće se 8. aprila od 10 – 13 u “Omni centru”.

2 comments on “Sajam zapošljavanja u Valjevu – ambiciozan nastup Gorenja u susret značajnoj investiciji

  1. sin anarhije

    Nece naci ni polovinu radnika iz grada , plate su im smesne u poslednje vreme , svi cute , stenju i trpe i na taj nacin doprinose imidzu Srbije kao destinaciji najjeftinije radne snage u celoj Evropi ,,,

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.