Pavlović: Dopis stigao u ministarstvo

Šef odborničke grupe SPS-JS Djordje Pavlović dostavio je medijima dopis, za koji kaže da je dostavljen ministarstvu prosvete, a koji je uputio povodom postupanja predsednice Komisije za dodelu nagrada grada Zorice Jocić. Pomenuti Dopis ministarstvu, prenosimo u celosti:

„n/r Ministar, Branko Ružić

 PREDMET: Obaveštenje

Poštovani,

Moralni i profesionalni sunovrat načelnika Školske uprave Valjevo – Kolubarski i Mačvanski okrug -dr Zorice Jocić bacio je senku na dodelu ovogodišnjih najviših priznanja Grada Valjeva pojedincima i kolektivima za dostignuća u različitim oblastima, a sve zbog njenog perfidnog prikrivanja informacija da se protiv jednog od dobitnika nagrade grada vodi krivični postpak.

Više javno tužilaštvo u Valjevu je pre dve godine podiglo optužnicu protiv dobitnika nagrade za oblast poljoprivreda Mališe Pajkovića kojom mu se na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima i zlostavljanje maloletnog lica i to tako što je u dužem vremenskom periodu iskorišćavao maloletno lice za seksualnu eksploataciju. Njegov predlagač je Dragan Tomić zvani  Petljalo, odbornik Srpske napredne stranke(dalje: SNS) u Skupštini grada Valjeva.

Kako je navedeni slavodobitnik iz redova vladajuće SNS, kao i predsednica Komisije za dodelu Nagrada grada, članovi Komisije su bili podvrguti snažnom  pritisku, do šikaniranja, dr Zorice Jocić. Uzred budi rečeno, imenovana je morala biti, ili makar bila dužna (jer je obaveza predsednika Komisije da postupa sa dužnom pažnjom), biti upoznata sa pravosudnim statusom slavodobitnika.

Manipulacija članovima Komisije ogledala se u tome da je predsednica, dr Zorica Jocić, sama napisala i objavila obaveštenje na lokalnim valjevskim portalima i zvaničnoj veb prezentaciji Grada Valjeva, a sve nakon objave jednog od portala o krivičnopravnom statusu nagrađenog.

Ona se u saopštenju pilatovski „branila“ da je Komisija samo postupala u skladu sa Odlukom o dodeli nagrada grada Valjeva te da “Komisija nema ovlašćenje, niti mogućnost uvida u bilo kakve procese koji su u nadležnosti tužilaštva ili sudova“. Ovo saopštenje je izdato a da pri tom nije održana sednica Komisije. Dakle, članovi Komisije nisu znali ništa o saopštenju, odnosno pouzdano znamo (i imamo dokaze za to) da ih je predsednica Komisije naknadno zvala da odgovore sa DA ili NE. Takođe, sa sigurnošću znamo da postoje članovi koji nisu odgovorili na njeno pitanje, kao i da je uveče obrisala poruke jednom članu(postoje dokazi).

Mišljenja smo da takva osoba ne bi trebalao da vodi jednu od najznačajnih školskih uprava u Ministarsvu s obzirom da ne samo da nije našla za shodno da se ogradi od lica za koje postoji opravdana sumnja da je učinilo krivično delo trgovina ljudima i zlostavljanje maloletnog lica već je na svaki način pokušavala da to minimizira i zataška, čime je njen kredibilitet da ostane na mestu načelnika školske uprave potpuno uništen jer ipak se radi o delu državne uprave koji se stara  o vaspitanju i obrazovanju, a ovakvim postupkom se šalje apsolutno neprihvatljiva poruka roditeljima i učenicima.

S poštovanjem

ŠEF

ODBORNIČKE GRUPE SPS-JS

Đorđe Pavlović“

10 comments on “Pavlović: Dopis stigao u ministarstvo

 1. Ogi

  Nezakonito postavljeni direktor Vodovoda prica o necemu. Bruka i sramota i nadam se da ce odgovarati za sve lose stvari.

  Reply
  1. NapreDNO

   Da nisi glupi bot znao bi da covek nije nezakonito postavljen.
   Ali kako bi to bot nivoa Tucka migao znati.

   Reply
   1. Tucko

    Ja znam da si nezakonito postavljen, imam dokaze o tome i o mnogo cemu jos, sta je problem, Pavlovicu? Jel me to izazivas?

    Reply
    1. NapreDNO

     Slobodno navali😆. Znaci Skupstina je izglasala nesto nezakonito, ko je tad bio predsednik Skupsrine? Neki naprednjak, a?

     Reply
 2. Bilja

  Sve sve, al bitno da mu drug Dačić Premijer danas dolazi u Grabovicu, i baš kod njega u kuću na ručak, ali i da obiđe birače koji ponovo glasovaju u sledeću subotu…
  Pometnja međ’ gradskim rukovodstvom crvenih…
  Ahahaha…

  Reply
 3. Dragan

  Ja bi da se nagrada dodeli vujicu suboticu. I opet postavljam pitanje sta je sa valjevskim biznis centrom i kako ste preko njega sa bid zonom izvlacili pare iz gradskog budzeta

  Reply
 4. Čelično mudo

  Pominješ Petljala pa taj je do juče bio vaš član. Nema razlike između vas čim sedite u istoj klupi. Što bi rekli profesori sedi jedan. Šta ima Petljalo od škole? Da možda nije i on doktor nečega? 😂😂😂😂😂😂😂😂

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.