Maestralna pobeda Bogdana Angelovskog

Najbolji valjevski biciklista, višestruki šampion države i član kadetske reprezentacije naše zemlje Bogdan Angelovski kao predstavnik BK SPUTNjIK Valjevo, na drugom Kupu Srbije koji je u subotu održan na „kraljevskoj“ drumsko-brdskoj stazi nedaleko od Čačka, maestralnom  vožnjom deklasirao je sve svoje rivale i ostvario prvu pobedu u ovoj sezoni. U najzanimljivijoj trci dana, on je sa još tri takmičara uspeo  da se  odvojio u prvoj grupi koja je u odnosu na sve reprezentativce ostvarila prednost od skoro tri minuta i u briljantnoj završnici, snagom volje i mišića koji su u 2022. godini prešli već 2.000 kilometara, maestralnom sprintom nadvisio dvoje rivale u doneo ogromnu radost za sve ljubitelje biciklizma u gradu na Kolubari. Osvajanjem ove zlatne medalje on je ponovo izborio mesto u reprezentaciji Srbije koja će narednog vikenda učestvovati na jakoj međunarodnoj trci u Sloveniji. U istoj kategoriji, ostvaren je dupli trijumf jer su njegovi klupski drugovi braća Davidov Igor i Stefan osvojili 8. i 10. mesto što je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf i u ekipnoj konkurenciji.

I ostali članovi BK SPUTNjIK su ostvarili zapažene rezultate u svojim trkama. Poletarka Natalija Kulinčević bila je druga a Natalija Tošić, prvi put na „drumaškoj“ bicikli bila je  treća baš kao i odlični mlađi poletarac Sava Starčević. Posebno treba istaći uspeh kadetkinje Nikolije Kulinčević koja je ove godine jednostavnost „eksplodirala“ pa osvajanje bronzane medalje predstavlja potvrdu dugog i upornog rada što je primetila i selektor ženske reprezentacije koji je mladu Valjevu uvrstio na spisak reprezentacije. Mlađi poletarac Stefan Simović osvojio je odličnu četvrtu poziciju a Pavle Tošić, iako na MTB biciklu, bio je oko 15. mesta ali prema nezvaničnim rezultatima upravo ovi plasmani su doneli još jedno zlato u ekipnoj konkurenciji za BK SPUTNjIK. Mlađa kadetkinja Mila Starčević je u svojoj prvoj drumskom trci stigla do petog mesta, kao i poletarac Lazar Angelovski dok je Marko Ćesarević bio u sredini grupe. Veliku borbenost pokazao je mlađi kadet Dimitrije Jezdić koji je sa svojim MTB biciklom, iako su svi drugi vozili „drumaše“ solidno završio trku i ostvario plasman oko 15. mesta što je pravi podvig i podstrek za dalji rad.

I ovoga puta deo takmičara zbog praznika i bolesti nije učestvovao na ovom takmičenju, ali rukovodstvo kluba i roditelji su zadovoljni ostvarenim rezultatima jer sve to pokazuje da mladi vole ovaj težak i zanimljiv sport i da nakon višedecenijskog tavorenja, novi klub je doneo novu energiju i već stasavaju budući olimpijci i šampioni na ponos našeg grada.

Sledećeg vikenda voze se dva kupa Srbije i to u subotu MTB na Fruškoj gori i drumski na stazi autodroma Beranovac pored Kraljeva.

Foto: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.