Kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže I asfaltiranje u Ulici Ljube Kovačevića

JKP Vodovod započelo je rekonstrukiju vodovodne mreže u Ulici Ljube Kovačevića. Nakon što Vodovod završi radove, ulica će biti presvučena novim kolovoznim zastorom.

Započeti radovi u Ulici Ljube Kovačevića izvode se u dužini od 340 metara, a direktor Vodovoda Ivan Filipović navodi da je u pitanju kompletna rekonstrukcija mreže.

“Ovde je u pitanju 340 metara , potpuno menjamo cevi koje su stare više od 30 godina I uradićemo 51 priključak medju kojima I priključci za nove stambene zgrade koje su u izradnji u ovoj ulici. Vrednost radova je 7,5 miliona dinara”, kaže Filipović.

Nakon što Vodovod završi radove u ovoj ulici uslediće I asfaltiranje . Branko Vuković , rukovodilac odeljenja za infrastrukturu navodi da će radovi biti izvedeni iz programa rehabilitacije ulica .   Ove godine u budžetu grada za rehabilitaciju je opredeljeno 70 miliona dinara , a konkretni radovi u pomenutoj ulici na asfaltiranju, nakon što Vodovod postavi novu vodovodnu mrežu, sprečiće iznova prekopavanja.

Izvodjač radova na rehabilitaciji ulice je PZP.

6 comments on “Kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže I asfaltiranje u Ulici Ljube Kovačevića

  1. Ivan Valjevski

   Što bravo? To je trebalo uraditi pre nekoliko godina. Sada se radi i to površno jer se skida samo asfalt bez podloge i stavlja tanak sloj novog asfalta. Naravno sve iz razloga jer se tu ponavljaju izbori.

   Reply
 1. Đoković

  Odlična vest! Samo još da neko prođe ulicom LJubostinjskom, paralelna sa Ljube Kovačevića, pored stare štamparije pa da vidi jad i bedu u centru grada Na jednom trotoaru repromaterijal firme Elbi, na drugom parking za vozila njegovih radnika, i onih što pazare u Eurocentru, rade na buvljaku, u Ekonomskoj školi itd…Ulica ne postoji, osim ako se rupe i zakrpe ne podrazumevaju pod ulicom.Na red kolovoza uvek parkiran kamion sa prikolicom koji istovara koješta Elbiju, pa ako probaš da prođeš kolima, vratiš se nazad, a pešak ako ima sreće da ga ne ubije viljuškarista ili mu ne padnu cevi na glavu, mora da vodi računa da ne upadne u korito reke dok se provlači da prođe.Naravno, nema uličnog svetla, ali zato iz korova i trave izmile pacovi pa trčkaraju neometano i hrane se otpacima hrane koju bacaju radnici gde stignu.Ali, koga briga???Komunalna inspekcija je tu da obilazi ovaj deo i da gleda svoja posla.Zato, dok je nama zelenih površina i trotoara da se na njima besplatno parkiramo, šta će nam asvaltirana i uređena ulica?

  Reply
 2. Станар

  Да није нових зграда, не бисте ниђта ни радили. Баш се питам ко ли је купио станове у овим зградама …

  Reply
 3. miloš marjanović

  ova ulica je pogodno tlo za nove zgradurine da se prave, tako da za koji mesec eto nama novih zakrpa na novom asfaltu.

  Reply
 4. Јелена

  Ја сам заиста одушевљена што су се власти и пријатељски извођачи радова коначно досетили, да се прво ураде водоводни радови, па тек онда асфалт, јер до сада је углавном било обрнуто, па смо добијали јако креативне и уметничке верзије асфалта. Браво, маестрално !

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.