Agencija za osiguranje depozita u poseti Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Valjevo

Danas je dan studenata, 4. april,  i nema boljeg načina da ga obeležimo od stručnog predavanja kojim bogatimo znanja naših studenata. I kao što reče Kurt Vonnegut, nova znanja su najvrednija roba na zemlji. Što više znanja imamo, to smo bogatiji.

Predstavnici Agencije za osiguranje depozita  su studentima Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija u Valjevu održali predavanje o karakteristikama sistema osiguranja depozita u Srbiji.

„Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da razgovaramo sa studentima i da im približimo sistem osiguranja depozitta. Agencija poklanja veliku pažnju edukaciji mladih i drago nam je što su studenti pokazali interesovanje za ovu važnu temu. Saradnja Agencije za osiguranje depozita sa Akademijom strukovnih studija Zapadna Srbija uspostavljena je na inicijativu profesorki Sanje Radovanović i Kosane Vićentijević. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i proširiti krug tema za razgovor,“ izjavila je Ksenija Zorčić, direktor Sektora za praćenje i očuvanje finansijske stabilnosti u Agenciji za osiguranje depozita. Poreg nje, studentima se obratila i Svetlana Bićanin, viši stručni saradnik u Odeljenju za osiguranje depozita.

Studentima Akademije predstavljene su odlike sistema osiguranja depozita, njegov značaj za očuvanje finansijske stabilnosti i jačanje poverenja u bankarski sistem, kao i njegova istorija i sadašnja struktura. Imali su priliku da se upoznaju sa načinom obračuna premija osiguranje, da čuju više o osiguranim kategorijama deponenata, i saznaju kako će sistem osiguranja depozita izgledati u budućnosti.

Čast nam je što smo imali priliku da prvi put od kada postoji naša visokoškolska ustanova ugostimo stručnjake iz Agencije za osiguranje depozita. Bugući da smo akademija strukovnih studija, trudimo se da svojim studentima prenesemo što više praktičnih znanja, u čemu su nam danas pomogli predstavnici Agencije. Prošle godine je našu projektnu ideju koja je bila usmerena na podsticanje preduzetničkog načina razmišljanja, razvoj digitalnih kompetencija studenata i sticanje najaktuelnijih znanja iz različitih oblasti pozitivno ocenilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odobravajući nam sredstva za projekat SmartCareers.

„Zahvaljujemo se predstavnicima Agencije na učešću u realizaciji jedne od aktivnosti projekta SmartCareers, izdvojenom vremenu i prenetim znanjima. Posebnu zahvalnost dugujemo Jeleni Petrović, šefu Odeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju, koja je podržala našu ideju da se studentima održi predavanje na temu osiguranja depozita. Verujemo da je ovo samo početak uspešne saradnje i da ćemo zajedno nastaviti da edukujemo mlade o sistemu osiguranja depozita, s ciljem očuvanja poverenja u naš bankarski sistem u vremenu globalne pandemije i aktuelnih svetskih političkih previranja,“ izjavila je Sanja Radovanović, profesor strukovnih studija.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.