Vikend u znaku Maše Cvetković

Tokom vikenda u Mariboru je održano  takmičenje pod nazivom „Susret reprezentacija – četvoromeč“ na kome su učestvovale reprezentacije BIH, Slovenije, Hrvatske i Srbije.
Kao članica reprezentacije veoma zapažen nastup je imala Maša Cvetković. Maša je u disciplini 1500m slobodno bila najbolja juniorka na prostorima bivše SFRJ,  uz postavljen novi lični rekord, u disciplini 200m delfin je stigla do srebra, a zahvaljujući izuzetnoj borbenosti i sjajno isplivanoj deonici kao članica ženske štafete Srbije u disciplini 4x200m slobodno dala je najveći doprinos osvajanju drugog mesta.

Mlađi plivači Valisa su u subotu nastupili na međunarodnom plivačkom mitingu „Sve prolazi Zvezda traje“ u organizaciji PK Crvena Zvezda. U konkurenciji 628 plivača iz 34 kluba iz BIH, Makedonije i Srbije nastupilo je devet mladih plivača Valisa. Najuspešnija je bila Tara Terzić koja je u disciplininama 100m i 200m slobodno stigla do trećeg mesta, Maša Radojević je bila druga u disciplini 50m slobodno a Dunja Petrović u disciplini 50m slobodno je osvojila bronzanu medalju.

„Maša Cvetković je nastupom  Sloveniji pokazala kvalitet i potencijal, a očekujemo da će i u budućnosti biti članica reprezentacije Srbije i imati zapaženu ulogu. Zasluge za uspehe pripadaju i treneru Vladimiru Mitroviću. Već sledećeg vikenda nas očekuju nastupi u Kikindi i Užicu u cilju što bolje pripreme za državna prvenstva koja nas očekuju od maja do početka jula meseca,“ kaže predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

1 comment on “Vikend u znaku Maše Cvetković

  1. Коста

    Дивни су хвалоспеви за још дивнију децу, али у спорт и здравље мора много више да се улаже. И наравно селективно, да се не бацају средства тамо где годинама нема никаквих резултата. Да се обезбеде најбољи услови за пливаче, а резултати неће изостати. Зато Град нека издвоји више средстава како би Спортски савез, или већ како се зове, могао да испрати све захтеве врхунских пливача.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.