U Mionici blizu hiljadu gledalaca i učesnika u državnom prvenstvu u plesu

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla u kom su za šampione državnog prvenstva u standardnim polesovima u kategoriji do 21 godine proglašeni Luka Dugalić i Tatjana Vasiljević, koji su takođe bili prvi i u starijim omladinicima. Takmičilo se oko 350 učesnika iz 19 klubova iz Niša, Kruševca, Kragujevca, Čačka, Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Valjeva, Aranđelovca i Lazarevca.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković svečano je otvorio veliko finale, a potom pobednicima uručio pehare i medalje.

– Izuzetna mi je čast što je Mionica domaćin jednog državnog takmičenja ovakvog formata. Još jednom smo pokazali da možemo biti uspešni i dobri domaćini i na visini svog zadataka. Mionica je do sada bila domaćin međunarodne biciklističke trke, relija, rukometnih utakmica, fudbalskih takmičenja i mnogih drugih. Potvrdili smo da možemo biti i uspešna podrška u organizaciji plesnih takmičenja. Uživali smo u plesnoj kulturi i sve čestitke ovim mladim ljudima koji su večeras pokazali izvanredan talenat – rekao je Janković.

Pobednici rejting takmičenja u seniorima su Aleksa Matović i Jovana Klenkovski, u omladinicima Petar Prokić i Tisa Babić i svi članovi plesnog kluba „Beodens“ iz Beograda. Pobednička seniorka tim formacija dolazi iz plesnog kluba „Vračar“ dok je najbolja latino formacija „RMP Stars“ iz Aranđelovca. Na kvalifikacionom turniru u latinoameričkim i standardnim plesovima prvo mesto su osvojile odlične Nađa Đukić iz Aranđelovca i Anđelina Đenadić iz Valjeva, dok su u savremenom plesu hip-hop grupe Groowe crew 1 i 2 iz Valjeva u svom prvom nastupu osvojile prvo mesto.

-Moje zadovoljstvo je potpuno zbog velikog odziva i pozitivnih komentara takmičara. Sala je bila puna.  Preko hiljadu posetilaca i učesnika je uživalo u plesnom spektaklu koji su priredili najbolji sportski plesači Srbije. Želim još jednom da se zahvalim svim učesnicima, opštini Mionica, predsedniku Bobanu Jankoviću na podršci i ukazanom poverenju. Mionica je u nedelju bila centar plesa na opšte dobro. U predigri večernjeg velikog finala priliku da nastupe imali su najpre odrasli polaznici Centra za obrazovanje i razvoj odraslih „Mionica“, zatim deca Predškolske ustanove „Neven“ i učenici prvih i drugih razreda OŠ „Milan Rakić“. Večeras je pobedila lepota i ljubav prema ovom prelepom sportu što jeste naša misija da ga predstavimo i u sredinama van velikih gradova- rekao je Predrag Mićić, član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije zaduženog za školski i rekreativan ples.

Takmičenje su organizovali Studio RMP Klub, Plesni Savez Srbije i opština Mionica uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.