Srpski predsednici i kandidati

Predsednički, republički I u pojedinim gradovima lokalni izbori , biće održani 3. aprila. Na izbornom listiću je 8 kandidata za predsednika.

 1. Miša Vacić, kandidat grupe građana „Srpski patriota – Miša Vacić“
 2. Biljana Stojković, kandidat koalicije „Moramo“
 3. Branka Stamenković, kandidat liste „Suverenisti“
 4. Zdravko Ponoš, kandidat koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“
 5. Milica Đurđević Stamenkovski, kandidat pokreta „Zavetnici“
 6. Aleksandar Vučić, kandidat Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara
 7. Miloš Jovanović, kandidat koalicije NADA
 8. Boško Obradović kandidat koalicije Dveri i POKS

Počev od 2000. godine Srbija je imala četiri predsednika, ali i 4 vršioca dužnosti predsednika . Predsednici su bili: Milan Milutinović u skraćenom mandatu, Boris Tadić , mandat I po , Tomislav Nikolić pun mandat, Aleksandar Vučić pun mandat.

Vršioci dužnosti predsednika u trajanju od po par meseci od 2002. do 2004. godine : Nataša Mićić, Dragan Maršićanin, Vojislav Mihailović i Predrag Marković.

Počev od 2000 godine reizbor je izborio do sada jedino Boris Tadić koji je svoj drugi mandat prekinuo godinu dana pre isteka radi istovremeno održanih parlamentarnih izbora.

Nakon Josipa Broza Tita,  koji je bio predsednik SFRJ , prvi predsednik Srbije bio je Slobodan Milošević koji je tu dužnost obavljao 6 godina, nakon njega Dragan Tomić u statusu vršioca dužnosti i Milan MIlutinović u punom mandatu.

 

10 comments on “Srpski predsednici i kandidati

 1. Bobili

  Ima Aleksandar Vucic da pobedi ubedljivije, nego prosli put. Evo ja smem da se kladim da ce imati u prvom krugu preko 60 procenata.

  Reply
 2. M. G.

  Ponos je rasturio srpsku vojsku i sluzio nato interesima i ne pada mi na pamet da ga glasam. Tuzno je ko sve dolazi u priliku da se kandiduje.

  Reply
 3. Drug Mrki

  Ja sam clan sps-a i podrzacu stav partije i glasacu za Vucica kako je Ivica Dacic i rekao da uradimo. Stav partije se mora slusati.

  Reply
 4. Dragica Markovic

  Gledam sve te puteve po Srbiji i skole i nove bolnice i sve nesto dobro sto se radi u Srbiji i kako da budem u dilemi koga cu glasati? Necu valjda ove koji kazu da ce proterati fabrike iz Srbije i srusiti spomenike i izgradjene objekte?

  Reply
 5. Ugljesa

  Budimo realni! Nema ovde niko sanse protiv Vucica i verujem da i ovi kandidovani rade za njega i da ce preci rezultat koji je imao 2017 godine.

  Reply
 6. Istina

  Ja cu da glasam Vucica, jer jedino on radi i nudi program, a ostali samo galamu i mrznju i nije mi tesko da se odlucim sad. Mlzda nekad drugacije, ali sada je ovako, iskreno.

  Reply
 7. Zare

  Bolje ući i u NATO, nego se diviti krvniku KGB Putinu koji ubija nedužan bratski pravoslavni narod!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.