Prikupljanje potpisa za zabranu rudnika I narednih vikenda

Organizacija Kreni – Promeni ovog vikenda organizovala je prikupljanje potpisa za trajnu zabranu istraživanja i iskopavanja litijuma i bora u Srbiji. Narodni pokret Marš s Kolubare prikupljaće potpise na štandu ispred zgrade Uprave od 21. do 25 marta i od 28. do 31. marta.

“Ukoliko 30.000 ljudi potpiše i preda potpise Narodnoj Skupštini u roku od 90 dana taj predlog se po zakonu mora naći na zvaničnoj agendi Narodne Skupštine i poslanici se po tom pitanju moraju izjasniti. Što više potpisa sakupimo, jaču ćemo poruku poslati koliko nam je ova tema važna”, navodi se na sajtu organizacije Kreni – Promeni koja je pokrenula inicijativu prikupljanja potpisa u 40 gradova Srbije pa I u Valjevu.

Proteklog vikenda potpisi su prikupljani u MZ Kolubara II , a organizatori navode da su zadovoljni odzivom gradjana.

U periodu od 21. do 25. marta I od 28. Do 31. Marta potpisivanje inicijative u Vajevu će na štandu ispred zgrade Iprave organizovati Narodni pokret Marš s Kolubare.

“Ovu inicijativu ne može potpisati 8 ljudi, ne može organizovati ni 100 ljudi, treba nam 30.000 nas koji misle da Srbija nije na prodaju. Ima li nas toliko? Nije dovoljno da deklarativno tvrdimo, treba nam dokaz – tvoj potpis. Čekamo te,” navodi Tim Kreni – Promeni.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.