Sjajan nastup karatista 014 Valjevo na prvenstvu uže Srbije

U plavoj hali Atenica u Čačku u organizaciji Krate saveza uže Srbije održano je prvenstvo za poletarce, pionire i nade u kategoriji kata i borbi. Prvenstvo uže Srbije ujedno je i kvalifikacioni turnir za državno prvenstvo Srbije. Na prvenstvu uže Srbije nastupilo je preko 80 klubova, sa oko 500 takmičara.

Karate klub 014 Valjevo, kao jedini predstavnik karate sporta iz Valjeva koji nastupa u okviru karate federacije Srbije, nastupio je sa šest takmičara.

Od šest takmičara koji su nastupili, pet je uspelo da se domogne nekog od odličja i da se plasira na državno prvenstvo:

Prvi je nastupio kata tim u kategoriji  ženske nade 2009 godište koji su sačinjavale Ana Živanović, Tamara Dražić i Ivana Matić. Naše takmičarke su u ukupnom plasmanu osvojile treće mesto i kvalifikovale se za državno prvenstvo.

U kategoriji ženske Nade 2009 pojedinačno, u klasi C naše takmičarke, Ana Živanović, Tamara Dražić i Ivana Matić, pokazale su apsolutnu dominaciju i zauzele prva tri mesta, Tamara prvo, Ivana drugo i Ana treće mesto, čime su se ujedno plasirale i na državno prvenstvo u klasi C.

U klasi D ženske Nade 2009 , Anđela Mitrović je kroz baraž uspela da se domogne tređeg mesta i da se plasira na državno prvenstvo.

U klasi E devojčice 2011 godište Sara Nešić je veoma dobrim izvođenjem kata lako došla do prvog mesta i plasmana na državno prvenstvo.

U kategoriji kumite-borbe nastupilo je troje takmičara, Ivana Matić, Luka Goloskoković i Ana Živanović. Ivana i Luka su pružli svoj maksimum ali u veoma teškim grupama nisu uspeli da se domognu odličja i daljeg plasmana, dok je Ana Živanović, zauzela treće mesto u klasi -44kg i izborila plasmana na državno prvenstvo.

Sagledavajući navedene rezultate i postignuti uspeh na Prvenstvu uže Srbije i činjenicu da se pet od šest takmičara plasiralo na Državno prvenstvo, uprava kluba i trenerski tim mogu biti veoma zadovoljni postignutim rezultatima.

Predani rad i zapaženi rezultati takmičara karate kluba 014 Valjevo, nebrojano puta su dostojanstveno prezentovali uspešnu školu karatea koju sprovodi karate klub 014 Valjevo. Na svim nastupima takmičari karate kluba 014 Valjevo, dostojanstveno predstavljaju svoj grad i potvrđuju da su najtrofejni klub našeg grada.

 

1 comment on “Sjajan nastup karatista 014 Valjevo na prvenstvu uže Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.