Popusti za porodice sa troje i više dece

Valjevo je i zvanično postalo član Udruženja “Pokret za decu tri plus”, jer su ugovor o saradnji potpisali gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i predsednik Udruženja Vladica Gavrilović.

Udruženje „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka omogućava roditeljima sa troje i više dece finansijske olakšice pri kupovini roba i pružanju usluga, ne samo na teritoriji Valjeva, već i po čitavoj Srbiji. Valjevo je 23. lokalna samouprava koja je postala član ovog Udruženja i brojne popuste naši sugrađani mogu ostvariti u svim ovim gradovima. Popusti će se kretati od 10 do 50% u zavisnosti od pravnog subjekta, a neke stvari će biti potpuno besplatne.

Uskoro će biti raspisan javni poziv za sve majke sa troje i više dece i nakon toga će im biti uručene kartice, kojima će obezbediti značajne popuste, a procena je da će na godišnjem nivou uštedeti od 700 do hiljadu evra. Uslov je da je bar jedno dete maloletno u trenutku prijavljivanja.

Grad Valjevo će članarinu u ovom Udruženju plaćati šest dinara po stanovniku, a sredstva od članarine će se koristi za obezbeđivanje ponosnih kartica,  za izradu kataloga u kojima će se objavljivati podaci o privrednim subjektima koji daju olakšice pri kupovini roba i pružanja usluga.

Ovom prilikom Grad Valjevo poziva sve zainteresovane privredne subjekte da se uključe u ovu akciju i da omoguće sugrađanima sa više dece popuste u njihovim objektima.

 

7 comments on “Popusti za porodice sa troje i više dece

 1. Istina

  Kad pročitam reč pokret i akcija, muka me spopadne. Odmah me asocira na Tita, na njegov partizanski pokret i na njegove radne akcije…
  To je najveća glupost od pokreta koje sam do sada čuo.
  Država mora sistemski da uredi oblast u vezi dečije hrane, garderobe, školovanja…, a ne da se čeka neka milostinja od nekih pokreta, akcija od nekih ljudi koji nemaju veze sa vašom i našom decom…
  Imamo najskuplju dečiju hranu i garderobu u Evropi. Šta će mi pokret i akcija za to?
  Ukinuti porez na dečije stvari i hranu i eto pravog rešenja. Pustite više te gluposti sa pokretom ovim, pokretom onim. Šta, je li treba da pređemo i na akcijsko čišćenje grada, na akcijski pregled građana, pa to je gospodo smešna stvar.
  Svaka država sa normalnom vlašću je uređena država i sve vi što pokušavate da uradite sa akcijama to rade institucije sistema.
  Pa daj jednom da napravimo državu kako treba da bude!

  Reply
 2. Stvarno nema smisla

  Za kataloge i kartice 6 din po stanovniku???!!!
  Ljudi, jesmo li mi normalni?! Mene je sramota mesta i vremena u kojem zivim. U ciji dzep ce otici da lepa suma nasih para? Jos se od nas ocekuje da aplaudiramo ovoj otimacini! Strasno.

  Reply
 3. Nušić

  Ovo udruženje je 2020. godine imalo prihod od 16 miliona dinara, a 2019. 13,7 miliona dinara, tako što gradovima sa kojima potpiše ugovor naplaćuje članarinu u iznosu od 6 dinara po stanovniku tog grada. Neko se očigledno lepo setio kako da godišnje zaradi preko 100 000 evra, a sve na konto brige o porodicama i deci. Kartice za popuste postoje svugde u svetu i finansiraju se tako što uzimaju procenat od transakcije koja se obavi korišćenjem te kartice. Ovo udruženje se osiguralo da dobija novac bez obzira na to da li će korisnici zaista i koristiti njihovu karticu. Bilo bi zanimljivo videti kako je potrošeno tih 16 000 000 dinara koje su naplatili 2020. godine.

  Reply
 4. Ivan Valjevski

  Ovde treba da se uključe oni koji su radili na projektu “Nevidljiva deca” (Rstić, Milićević, Kalat, dr. Antić i dr.), jer su se ispraksali kako da raspodele novac koji je namanjen za potrebe dece.

  Reply
 5. Dex

  Ovo je takva prevara da sam zanemeo posle čitanja ove vesti.Da ipak prokomentarišem zašto ovaj ugovor treba odmah raskinuti. Prvo, ne znaju se efekti ovog dila jer se tek pozivaju privredni subjekti da se uključe u akciju. Zašto bi oni finansirali iz svog džepa obaveze države ?Malo će ih se prijaviti, siguran sam u to.Drugo, da bi se napravio efekat od 700 do 1000 evra po porodici treba potrošiti 7 do 10 hiljada evra za potrebe deteta.Ko troši toliko? Treće, U Srbiji (dakle i u Valjevu) ima 9.3% porodica sa troje dece. Po tom računu u Valjevu ima oko 1300 porodica tog statusa. Bar 70% ima decu koja nisu maloletna tj. oko 390 porodica bi imali te benefite.Koliko njih troši 7 do 10 hiljada evra godišnje zadečje potrebe?
  Dalje računajte sami i shvatićete dimenzije ove prevare.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.