Opština Mionica gradi vovodod u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu, radovi vredni 32 miliona dinara

Opština Mionica započela je radove na izgradnji vodovodne mreže u dužini od 14 kilometara u dva zaseoka u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu. Očekuje se da radovi budu gotovi za godinu dana kada će u ovim krajevima više od 300 meštana prvi put dobiti pijaću vodu na svojim česmama. Opština Mionica izdvojila je 32 miliona dinara, a radove izvodi Javno komunalno preduzeće „Vodovod Mionica“.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove i istakao značaj unapređenja uslova života kroz izgradnju vodovoda.

– U mioničkim selima intezivno se radi na poboljšanju vodovodne infrastrukture. Višedecenijski problem snabdevanja vodom u delu Gornjeg Mušića i Todorin Dolu biće uspešno rešeni. Uredno vodosnabdevanje nema alternativu i zato činimo sve da pronađemo nova izvorišta i proširimo mrežu. U prethodnom periodu, posetili smo ljude koji žive ovde, razgovarali sa njima i došli smo do zajedničkog rešenja. Tada smo dogovorili da će opština izdvojiti sredstva za izgradnju vodovodne mreže, a danas smo ovde da to i potvrdimo. Moramo ulagati u razvoj ruralne infrastrukture i omogućiti ljudima na selu najbolje uslove. Prošle godine, u ova dva sela asfalitrano je više od 2 kilometra asfalta, a sada gradimo i vodovod. Ponosan sam na zajednički rad opštine i njenih građana – istakao je Janković.

Janković je istakao i značaj projekta vodovodnog sistema Kotline-Rajković, kojim će biti rešeno vodosnabdevanje sedam sela u Mionici. Za rekonstukciju vodovoda Kotline – Rajković, Ministarstvo državne uprave i lokalne samoprave opredelilo je 16,2 miliona dinara, a opština učestvuje sa 3,5 miliona dinara.

– Radove na  rekonstrukciji vodovoda Kotline-Rajković u dužini od 3,6 km privodimo kraju. Realizacijom ovog projekta ukinuće se letnje restrikcije, a u selima Golubac,  Bukovac, Robaje, Krčmar, Mratišić, deo Osečenice i u Rajkoviću dugoročno rešiti problem vodosnabdevanja. Zahvaljujem se Vladi, koja je prepoznla važnost ovog projekta i izvdvojila sredstva. Intezivno radimo na tome da svakom građaninu obezbedimo čistu pijaću vodu. Rešili smo i problem vodosnabdevanja u delu Šušeoke, a u Klašniću smo izgradili 1,8 kilometara vodovodne mreže. Primarna mreža izgrađena je prošlog leta, radove je finansirala opština, a izgradnju sekundarne mreže finansirali su građani Šušeoke i Klašnića. Zajedničim snagama uspeli smo da rešimo problem, a najbitnije od svega je da su meštani ovog dela opštine dobili vodu – dodao je Janković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.