Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju

Predstavnici Vojske Srbije, Grada Valjeva i boračkih udruženja, položiće cveće na spomenike pilotu Milenku Pavloviću i na spomenik stradalima u ratovima od 1991. do 1999. godine, u četvrtak, 24. marta u 12 časova.

Tog dana se obeležava Dan sećanja na stradale u NATO bombardovanju 1999. godine, kada je troje Valjevaca – Dmitra Dukić (91), Milka Krunić (72) i Milisav Mićić (37) poginulo, a povređeno je 50 sugrađana. Potporučnici Željko Savičić i Siniša Radić su poginu na Maljenu 6. aprila 1999. godine. Na nebu iznad Valjeva je 4. maja poginuo pilot pukovnik Milenko Pavlović.

Bombardovanje našeg grada je počelo 14. aprila 1999. godine i u tom periodu je palo 215  bombi, a 150 bombi je bačeno na fabriku „Krušik“.

U bombardovanju Valjeva je uništena zgrada MUP-a, kao i objekti u Pričeviću i na Divčibarama, srušeno je pet stambenih zgrada, oštećeno je preko 200 stanova i 50 kuća.

2 comments on “Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju

  1. Sima

    Čitaj, prijatelju! Ovo je najava, tek će da polože danas cveće. Još nisu položili! Položiće na dva spomenika- Milenku Pavloviću i u Koloniji! Naučite se više da čitate cele tekstove, a ne samo naslove! Piše ti u prvoj rečenici! Pre se govorilo jezik brži od pameti. A sad brže otkuca neki komentar, nego što počita tekst!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.