Ministar Vanja Udovičić najavio ulaganja u sportsku infrastrukturu

U poseti Valjevu boravio je ministar sporta Vanja Udovičić . Pored donacije za Valjevsku gimnaziju u vidu sportskih rekvizita Udovičić najavio zajedničko ulaganja ministarstva  i grada u halu „Svetomir Djukić.

„Imali smo priliku da se družimo sa završnom godinom Valjevske gimnazije i uručili smo im golove , koševe , mreže za  odbojku , 40 lopti, po deset za 4 kolektivna sporta . Na ovaj način želimo da promovišemo sistem školskog sporta i motivišemo decu da se bave sportom“, rekao je ministar Udovičić nakon posete Gimnaziji .

U nastavku posete ministar je obišao i halu „Svetomir Djukić“. Zahvalost na sportskim rekvizitima i nameri ministarstva da ulaže u sportsku infrastrukuru Valjeva iskazao je gradonačelnik Lazar Gojković.

„Grad Valjevo je pre nekoliko dana takodje podelio sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od 2 miliona dinara i zaista imamo nameru da na sve moguće načine nastavimo da pomažemo sve valjevske škole. Imamo planove za ulaganje u sportsku infrastrukturu i za to nam je potrebna i podrška i resornog ministarstva . Mislim da su realne ambicije koje imamo u pogledu sportske infrastrukture jer jedno je sigurno, u prethodnim godinama nije mnogo ulagano . Uz pomoć ministarstva rudarstva i energetike smo završili spoljnu rekonstrukciju Hale „Svetomir Djukić“, a danas smo sa ministrom pričali , pošto imamo projekat za unutrašnju rekonstrukciju ove sale ,da možda napravimo neku saradnju po tom pitanju u narednom periodu jer svima nam je važno da imamo jedan moderan sportski objekat koji će biti na ponos Valjevu“ rekao je Gojković.

Miistar Udovičić informisao je novinare da se poseta Valjevu odvija u okviru akcije obilaska lokalnih samouprava i razgovora sa čelnicima gradova i opština kako bi videli sa kojim problemima se suočavaju na lokalu.

„Namera je da zajedničkim snagama pomognemo mladima na lokalu , ali i da pomognemo razvoj novih sportskih klubova. Posebno mi je drago da sam u Valjevu koje vodi mlad čovek koji se dokazao na polju sporta i vidi se ta pozitivna promena za grad. Sama činjenica da je 6,8% budžeta grada opredeljeno za razvoj sporta i omladine je dovoljan dokaz za to. Tako da se zahvaljujem gradonačelniku koji je u vrh prioriteta stavio odnos prema mladima i sportskoj infrastrukturi“, rekao je Udovičić.

Po njegovim rečima glavne teme razgovora odnosile su se na halu „Svetoir Djukić, ali i na veliku sportsku halu čija se gradnja planira u Valjevu, a koju je prilikom polaganja kamena temljeca za fabriku Bizerba najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Udovičić kaže da su svi izgledi da će  već naredne godine u leto nekadašnja Hala Partizan imati sredjenu unutrašnjost pa i da će to biti moderan sportski centar.

Na pitanje novinara o zatvorenom bazenu , ministar je rekao da jedan projekat na žalost isključuje drugi projekat.

„Da ne idemo na megalomanke projekte, već da stvari rešavamo jednu po jednu . Ja sam imao oprečno mišljenje po pitanju starog projekta sportske hale  , to je bilo zaista ogromno i sada kada je uradjeno preprojektovanje situacija se drastično menja . Sada je to prihvatljiv projekat sa pet hiljada mesta. Ali idemo redom, prvo ovaj objekat pa na dalje. Slažemo se da je neophodno da deca u svakom gradu imaju pravo na bavljenje svim sportovima i doći ćemo i do toga“.

12 comments on “Ministar Vanja Udovičić najavio ulaganja u sportsku infrastrukturu

 1. Sportista

  E moje Valjevo, nema normalne hale ili fudbalskoga igrališta ,nego obilazi ove klozete nazivajući ih sportskim centrima

  Reply
 2. Dragan

  Do cega da se dodje?
  Metalac sa svim igracima sa strane.
  Za koga hala sportova?
  Sta je to najbolje u ovom gradu?
  Samo plivacki sportovi gospodine Ministre.

  Reply
 3. Istina bili

  Da nije Poćuta napravio halu na studentu.,nebi imali ništa.Od naprednjaka samo obećanja 🤣🤣🤣

  Reply
 4. sin anarhije

  Juce iduci ka aerodromu , vidim u Surcinu na fudbalskom igralistu dve tribine sa po 6 redova i sve pod stolicama lokalnog Jedinstva clana Bg zone … , e jadno moje Valjevo , rupo nad rupama …. hvala Bogu , kcerka odlete na duzi period iz ove proklete avlije …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.