IZBORI2022/Ujedinjeni za pobedu Srbije: Samo optimistično i bez pitanja

IZBORI 2022

Saopštenje za javnost Ujedinjene opozicije Valjeva:

Kada je Vuk Karadžić daleke 1815. godine zapisao i objavio narodnu pesmu „Zidanje Skadra“ nije mogao ni da sanja da će jedan takav Skadar imati u ulici koja nosi njegovo ime. Tako je rekonstrukcija 550 metara jedne od centralnih gradskih ulica postala svojevrsni „Skadar na Kolubari“. Da sve još više zaliči na Skadar iz pesme, na ulici Vuka Karadžića se već posle prvih kiša pojavilo i jezero, zbog čega je već završeni deo ulice morao da se prekopava. I sve u vezi sa rekonstrukcijom ove ulice je pogrešno i predstavlja odraz nesposobnosti i bahatosti ove vlasti. Započeta je u doba godine kada se radovi obično ne započinju, radovi kasne, košta više nego što je planirano i još se već završeni delovi dodatno prekopavaju i iznova krpe.

I umesto izvinjenja i objašnjenja gradska vlast upadljivo ćuti. Na pitanja novinara i građana gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković ne odgovara. Nemušta i nesposobna u svemu što radi, naprednjačka gradska vlast je pokazala novi nivo drskosti, pa nam preko omiljenog im izvođača radova finansiranih iz gradskog budžeta poručuje da bi trebalo da imamo malo više optimizma.

Taj optimizam gradske i republičke vlasti košta. Puno košta i finansira se iz naših džepova. Ulica Vuka Karadžića „optimistično“ košta skoro 140 miliona dinara (a možda će koštati i više, jer valja prvo sačekati neku novu kišu)!Cena izgradnjeGerontološkog centra kojeg 10 godina nisu ni pokušali da završe se (niko ne zna kako) popela na preko 12 miliona evra! Put od Lajkovca do Valjeva košta neverovatnih 158 miliona evra (8,8 miliona evra po kilometru) i finansira se iz kineskog kredita za koji smo bili uslovljeni da ga gradi kineska građevinska firma bez ikakvog tendera! Ulica Mirka Obradovića čija izgradnja je završena pre manje od dve godine se raspada i zrela je za rekonstrukciju! Nemačkoj Bizerbi poklanjamo 7 miliona evra i tako finansiramo skoro 20% ukupne investicije u fabriku u Valjevu, a da u njoj nećemo imati nikakav udeo u vlasništvu!

Građani traže odgovore, jer i pored laži koje im se serviraju vide da to što im se govori da je „kao nikad do sad“, „po prvi put u istoriji Srbije“ i „za razliku od prethodnih vlasti“ nije ništa drugo da velika pljačka njihovih novčanika u zemlji koja je na dan 31. januara 2022. godine bila dužna 30,6 milijardi evra.  To je u stvari to „kao nikad do sad“, „po prvi put u istoriji Srbije“ i „za razliku od prethodne vlasti“. Nikada pre nismo bili toliko dužni, a zadužuju nas dodatno gotovo svakog dana! Taj dug neko mora i da vrati.

Optimizam vlasti se tako finansira novcem građana za čije netransparentno i nelogično trošenje ne bi trebalo ni da joj postave pitanje. A građani žele i moraju da znaju kako se troši njihov sa velikom mukom i trudom zarađeni novac. Optimizam  ove vlasti je zapravo njihova nada da će još 4 godine našim novcem upravljati i raditi šta hoće, besomučno ga trošeći na netransparentan i besmislen način. Umesto optimistične vlasti potrebno je da imamo optimistične građane koji će verovati da u zemlji  u kojoj žive imaju budućnost. U kojoj će želeti da im rastu deca.

Zato je 3. april važan dan. Izborni dan koji može da donese optimizam među građane. Da bi se to dogodilo potrebna je PROMENA IZ KORENA.“

 

15 comments on “IZBORI2022/Ujedinjeni za pobedu Srbije: Samo optimistično i bez pitanja

 1. Hvala

  Jedno kratko pitanjce, ako moze? Jel to onaj Ponos sto je unapredjivan na silu i preko reda, sto je toliko radio za mato da je i Tdaica bilo blam, pa ga je ucinio retkim smenjenim nacelnikom generalstaba u novijoj istoriji?

  Reply
  1. Nušić

   To je onaj Ponoš koji je za učešće u ratu protiv NATO-a dobio odlikovanje dok su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić dobili stanove od preko 100 kvm svaki. E, to je taj Ponoš i to su ti tvoji naprednjaci.

   Reply
 2. Teodora

  Marinika je potpisnica one sramne rezolucije o genocidu u Srebrenici i preko toga ne mogu da joj predjem. Sreca te nije to proslo, ali svakako je sve oko tog dokumenta sramno i udar na nas narod i drzavu.

  Reply
 3. Nikad Djilas

  Nema za vas glasa. Vi ste gori od svakog zla na politickoj sceni. Razmisljam da bojkotujem izbore, ali vas i Djilasa svakako necu glasati.

  Reply
 4. PonoS

  Neko je dobio odlikovanje, a neko stan do 117 kvadrata. A vi botujete za budjavi sendvic….
  Kako cete leteti, samo polako.

  Reply
 5. Glasač

  Ko je da je Ponoš glasaću za njega i opoziciju,jer što više botovi pljuju,sve je veći znaj da je to prava strana,posle dužeg vremena izlazim na glasanje

  Reply
 6. Milutin

  Botovi ohladite malo. Branite zlo. Deca će sutra da vas se stide. Svaka čast za ovo saopštenje i za UVO uopšte, konačno jaka opozicija u gradu koja bi na prvim sledećim izborima lagano formirala većinu sa LF i Moramo! Samo jedna zamerka šta će vam Maleš XL Band????????????

  Reply
  1. Stavka po stavka

   Males brate peva, a ti si izgleda zabrinut zbog suđenja plus onog notara! Polako, pričacemo I na te teme. Poštujemo nenapadanje do 3.aprila. A onda se drži!

   Reply
 7. Istina

  Botovi,
  Nemam vremena za širi komentar, a i onako vi ste funkcionalno polupismeni tako da ništa i ne razumete dalje od sendviča.
  Ali se raspitajte samo za Lauru Koveši, ona uskoro stiže u Srbiju…

  Reply
 8. sin anarhije

  Ne bih rodjenog brata branio kako to rade ovi jadni mali ljudi za svog velikog vodju koji im iz dana u dan donosi sve losiji stndardi sve gori zivot ….

  Reply
 9. Gangula

  Čekaj te bre zar ćete da podržite ove ljude koji su protiv Srbije? Da podržite Ponosa koji se zalaže da Srbija uđe u NATO? Mariniku koja kaže da smo genocidan narod? Jel nam trebaju takvi ljudi? Ponos dok je bio na čelu vojske uništio je po naredbi NATO pakta sve što se moglo uništiti u vojsci.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.