Rodi se na lepom mestu: Nove kutije su lažne!

Ukoliko ste u radnjama ili drugim mestima naišli na kutiju koja liči na kutiju Udruženja rodi se na lepom mestu, u nju ne bi trebalo da stavite novac. Ovo Udruženje humanitarnu akciju je završilo I upozorava javnost da se radi o prevari. Ceo slučaj istražuje policija.

“U prodavnicu je ušla žena I rekla da skupljaju pare za prihvatilište I mi smo pristali da kutija bude dostupna kupcima za priloge . Čuli smo za Udruženje Rodi se na lepom mestu I mislili smo da je to u pitanju , ali kako vidimo radi se o prevari”, kaže vlasnik jedne od trgovinskih radnji u kojoj je pronadjena lažna kutija .

Naime, Udruženje “Rodi se na lepom mestu” osnovano je pre četiri godine i pred kraj prošle završilo je svoju misiju,  akciju prikupljanja novca za obnovu Odeljenja ginekologije i porodiliša Opšte bolnice u Valjevu. Međutim, pre izvesnog vremena u nekoliko trgovinskih objekata u Valjevu, radnji, pekara i butika, pojavile su se takozvane humanitarne kutije u koje se ubacuje novac, a na kojima se nalazi plakat humanitarne fondacije “Rodi se na lepom mestu”, sa frotografijom troje mališana, sloganom “Zamisli da je tvoje” i dinarskim i deviznim računom za uplatu, ali bez telefonskog ili nekog drugog kontakta, kao i preciznog objašnjenja za šta se novac na taj način skuplja.

Udruženje “Rodi se na lepom mestu” objavilo je na svom fejsbuk profile da je njihova akcija završena I da je sve dalje zloupotreba:

“ Nedavno su se pojavile kutuje za prikupljanje sredstava na kojima je naveden naziv našeg udruženja. Ograđujemo se i upozoravamo sve da mi kao Udruženje “Rodi se na lepom mestu” više ne prikupljamo sredstva, čak i broj žiro računa, kao i logo našeg Udruženja, nisu ispravni. Molimo sve da paze kome upućuju donaciju. Do sada smo sva pristigla sredstva koristili namenski i isključivo za nabavku medicinskih instrumenata za porodilište i ovakav vid zloupotrebe našeg imena je nedopustiv”.

Udruženje je inače prijavu o zloupotrebi imena prosledilo  policiji u Valjevu, a kako Vamedia saznaje  o svemu je obavešteno i nadležno tužilaštvo pa je  u toku rad o prikupljanju obaveštenja.

Udruženje „Rodi se na lepom mestu“, osnovano  je na inicijativu tadašnjeg načelnika Ginekološko-akušerskog odeljenja dr Nenada Dimitrijevića, za tri godine svoje misije prikupilo je putem donacija 250.000 evra. Zahvaljujući tom novcu, ovo odeljenje i porodilište bolnice u Valjevu bogatije je za tri ultrazvučna aparata, tri CTG aparata, za prvi radio nož i operacionu salu za patologiju grlića materice, uz najnoviji porođajni sto, opremu i instrumentu za sale za porođaje.

 

3 comments on “Rodi se na lepom mestu: Nove kutije su lažne!

  1. Miloš Marjanović

    može li da se traži legitimacija člana nekog udruženja kada donosi bilo kakve kutije, zahteve…?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.