Momirović u Mionici: Mionica prva u Srbiji pripremila dokumentaciju za ekološki projekat „Čista Srbija“

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je zajedno sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem obišao radove na rehabilitaciji trotoara u Mionici. Oni su razgovarali i o projektu „Čista Srbija“  u koji je uključena i Mionica, a kojim je predviđeno izvođenje radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica.

– Predsednik opštine Mionica Boban Janković sa svojim timom sjajno vodi opštinu koja po realizaciji projekata može da bude uzor i mnogo većim lokalnim samoupravama. Mionica je prva u Srbiji pripremila svu neophodnu dokumenatciju i tako postala deo ekološkog projekta „Čista Srbija“. U Mionici i Banji Vrujci gradimo blizu 20 kilometara nove kanalizacione mreže i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Zajedno sa timom predsednika opštine želimo da dodatno poboljšamo kvalitet života građana Mionice, ali i da zaštitimo Banju Vrujci i unapredimo njen turistički potencijal. Izgradnjom brze saobraćajnice do Valjeva  dodatno ćemo podstaći dolazak novih fabrika i otvaranje novih radnih mesta u Kolubarskom okrugu-rekao je Momirović.

Janković je istakao značaj ekološkog projekta „Čista Srbija“ i dodao da je kanalizacija u Jasenju završena, a da se uskoro očekuje i izgradnja glavnog kolektora u Banji Vrujci.

– Osim što ćemo zaštititi prirodu naše prelepe Mionice od zagađenja, unapredićemo život naših stanovnika. Mionica će biti uspešna lokalna samouprava u uspešnoj i razvijenoj Srbiji, koju grade predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije-rekao je Janković.

Mreža fekalne kanalizacije u obuhvatiće sva naselja u opštini Mionica koja do sada nisu imala kanalizaciju: Jasenje, Divčibarski put, Brežđanska, Kovačevića put, Tešanovića put, Kneza Grbovića krak, Kevića sokače, deo Aleksandra Obrenovića, Dragojevića strana, Milana Stanišića, Obilaznica, Đurđevića sokak, Novakovići sokak, Pajići sokak, Rankovići sokak, Jevtovića sokak, Antonijevići sokak, Valjevski put. A u narednom periodu počeće gradnja kanalizacije i kolektora u u 4 naselja u Banji Vrujci: Piskavice, Višnje, Krstovo brdo i Ljiški put.

– Najfrekventnije ulice u Mionici nisu imale trotoare. To smo morali da rešimo. Povećana je bezbednost pešaka, a naša varoš sada lepše izgleda. U prethodnoj godini asfalitrali smo više od 50 kilometara puteva u opštini, a u poslednjih 7 godina u našoj opštini je asfaltirano oko 100 km puteva. Ovim tempom planiramo i da nastavimo-kazao je Janković.

PR Mionica

2 comments on “Momirović u Mionici: Mionica prva u Srbiji pripremila dokumentaciju za ekološki projekat „Čista Srbija“

  1. Za pohvalu

    Konstantno ulaganje u opštinu Mionica kao i asftiranje seoskih puteva po selima koja su dobila nadu u bilje sutra a to znači da je predsednik opštine čovek koji poštuje politiku predsednika Aleksandra Vučića i vrha SNS a. On legitimitet dobija od svih stanovnika u opštini i postaje čovek koji je peavi čovek na pravom mestu. Sa razlogom treba istaći njegovo zalaganje zacrazvij sela mioničke opštine.

    Reply
  2. Dragan

    Bravo za mionicu i ove mlade ljude. Boban je uvek bio legenda. Kad god smo dosli tamo za izbore on nas lepo doceka i uputi s kim treba da se porazgovara

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.