24. Međunarodni susreti flautista „Tahir Kulenović“ u MŠ „Živorad Grbić“

Svečano otvaranje 24. Međunarodnih susreta flautista Tahir Kulenović i koncert Marije Obradović (flauta, klasa: prof. Radica Đedović), uz klavirsku saradnju prof. Sanje Knežević Gavrilović,  u održaće se četvrtak, 24. februara, u 20 časova u koncertnoj sali Muzičke škole Živorad Grbić.

 Festival ove godine okuplja 141 učesnika iz trideset obrazovnih institucija i šest država. Naši dragi prijatelji iz Slovenije – muzička radionica Flavtelje (Ljubljana)realizovaće izložbu flauta u prostoru valjevske muzičke škole 26. i 27. februara, kao prateći program festivala. Pokrovitelj festivala je Grad Valjevo.

Marija Obradović je rođena u Valjevu 2006. godine, učenica je drugog razreda SMŠ Živorad Grbić u klasi prof. Radice Đedović. Osnovnu muzičku školu u Valjevu završila je kao Učenik generacije u klasi prof. Zorane Matić i dobitnica je Nagrade Živorad Grbić za izuzetne uspehe na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Dobila je Nagradu Grada Valjeva za 2020. godinu u oblasti postignuća učenika i studenata. Nastupala je na mnogobrojnim koncertima i manifestacijama kao solista i član kamernog ansambla, a izdvajaju se nastupi u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, Operi-teatru Madlenianum u Zemunu, Narodnoj biblioteci Srbije, Sajmu knjiga u Beogradu i Sinagogi u Novom Sadu. Do sada je imala dva solistička koncerta.

U dosadašnjem školovanju osvojila je preko 70 nagrada, od kojih 60 prvih, i to – 13 posebnih priznanja i 36 Laureata na takmičenjima u zemlji i inostranstvu (Holandija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Makedonija). Marija je trostruka apsolutna pobednica Međunarodnih susreta flautista Tahir Kulenović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.