U Valjevu otvoreno svih 118 biračkih mesta

Svih 118 biračkih mesta jutros je otvoreno u Valjevu. Kako saznajemo u Gradskoj izbornoj komisiji svi gradjani koji su sprečeni da dodju na biračko mesto, a žele da glasaju na referendumu mogu se javiti birakom mestu telefonom ili preko drugog lica do 11h.

Pravo glasa danas na referendumu ima u Valjevu 76 046 glasača Odgovor na referendumsko pitanje oni će dati na 118 biračkih mesta.

“Sva biračka mesta su otvorena u 7h. Izuzetak je malo , ali zaista samo par minuta kašnjenje na jednom biračkom mestu gde je sam predsednik birakog odbora dobio temperaturu, u pitanju je korona. Sve ostalo ide po predvidjenom protokolu. Ukoliko postoji sprečenost iz nekog razloga da gradjanin dodje na biračko mesto , a želi da glasa neophodno je da putem telefona ili putem drugog lica o tome obavesti birački odbor do 11 h . Po protokolu će takvim licima biti omogućeno glasanje”, kaže Milutin Marković predsednik Gradske izborne komisije .

Na biračkim mestima neophodno je nošenje zaštitnih maski, a na samim biračkim mestima obezbedjen su i dodatne maske kao i sredstva za dezinfekciju. Po prvilima koje je usvojio RIK biračka mesta će se provetravati više puta u toku dana

 

3 comments on “U Valjevu otvoreno svih 118 biračkih mesta

  1. Sloboda Free,

    Kako je lepo ne glasati,slobodan ko ptica,baš me briga nisam ja državu uništio,neka glasaju oni koji su je uništili,donose zakone da sebe zaštite

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.