Oprez-Sneg i poledica na putu!

AMSS i Putevi Srbije upozoravaju javnost  da na kolovozima u Srbiji na pojedinim deonicama ima snega, poledice i magle. Savetuje se   opreznija vožnja.

Kako se navodi u saopštenju AMSS na snazi su zabrane za kamione i šlepere s prikolicom na brojnim putevima na Kopaoniku, Divčibarama, Goču, Goliji, teritoriji Valjeva, Šapca, Žagubice, Negotina i Majdanpeka, Ljubovije, Uba, Raške, Novog Pazara, Kraljeva i Sjenice.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Na putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kragujevca, Kruševca, Novog Pazara, Pančeva, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

II A-175, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm/magla

II A-170   Valjevo – Poćuta – Debelo brdo poledica/ neophodna zimska oprema

II B-338   Valjevo – Lelić – Mravinjci poledica/neophodna zimska oprema

II A-143   Pričević – Pecka, preko Ive/neophodna zimska oprema

U Valjevu su gradske ulice prohodne , a izuzetak je nekoliko ulica u visinskim delovima grada gde je došlo do stvaranja poledice.

Na Divčibarama visina snežnog pokrivača je 35cm , od čega je u toku jučerašnjeg dana palo novih 15 cm. Trenutnaa temperature na ovoj planini je -8 stepeni . Obe ski staze rade.

 

2 comments on “Oprez-Sneg i poledica na putu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.