NEZVANIČNO: Valjevo glasalo DA

RIK saopštio da je obradjeno 35,4% glasačkih mesta , CRTA saopštila da je Srbija glasala DA.  Po za sada nezvaničnim informacijama , Valjevo je reklo DA na referendumu.

Kako saznajemo u Gradskoj izbornoj komisiji kompletni rezultati današnjeg referenduma u Valjevu biće poznati tek u utorak kada će i GIK dobiti izveštaj na usvajanje od strane RIK-a.

Kako Vamedia nezvanično saznaje u Valjevu je oko 55% gradjana glasalo DA dok je oko 44% gradjana na referendumu reklo NE, dok je 1% nevažećih listića. Izvori Vamedie navode da je moguće manje odstupanje u procentima, ali da je veći broj glasova bio za Ustavne promene.

U GIK-u napominju da oni ne raspolažu  rezultatima u Valjevu„Mi smo praktično tehničko telo kada je u pitanju današnji referendum i u ovom trenutku Zavod za statistiku unosi podatke. GIK ne broji glasove, važno je da to napomenemo“, kaže za Vamediu Milutin Marković predsednik GIK-a.

Kako su se na društvenim mrežama pojavile objave da su postojale nepravilnosti , te i da na poziv GIK-u niko nije došao kod gradjana koji su bili sprečeni da dodju . Marković kaže da je pravilo koje je ustanovljeno pre referenduma nalagalo da gradjani prijave do 11sati ovog prepodneva takvu potrebu. „Sve zahteve smo prosledjivali biračkim odborima. Imali smo slučaj da je jedna gospodja danas posle podne pozvala i tražila da se za njenu orodicu omogući glasanje u njihovom domu, mi smo i to prosledili iako to nije po pravilima održavanja referenduma. Nepravilnosti nije bilo, jutros smo na jednom biračkom mestu imali nesnalaženje zbog korona virusa, ali prijavljenih nepravilnosti nije bilo“, kaže Marković.

Na osnovu 98 odsto obrađenog uzorka, “za” potvrđivanje Akta o izmenama Ustava Republike Srbije na referendumu je glasalo 57,4 odsto građana upisanih u birački spisak, dok je “protiv” glasalo 41,6 odsto, saopštila je Posmatračka misija Crte.  Statistička greška sa intervalom poverenja od 95%  iznosi  +/- 2,4 odsto. Nevažećih listića je bilo 1 odsto.

Na glasanje na referendumu izašlo je 29,6 odsto građana upisanih u birački spisak. Statistička greška sa intervalom poverenja od 95% iznosi +/- 1,3 odsto.

RIK saopštio da je  po do sada obradjenim podacima sa 35,4% glasačkih mesta na referendumu  glasalo 30,63%  gradjana. Po do sada obradjenim biračkim mestima Srbija je glasala DA.

10 comments on “NEZVANIČNO: Valjevo glasalo DA

 1. Neutralac

  Nemojte u procentima,kažite u brojkama ,koliko je izašlo od ukupnog broja glasača koliko je u brojkama gkasalo DA a koliko NE i koliko nije izašlo, pa sve to onda ptetvorite u procente,videće se potpuna neuspešnot.ili propast referenduma

  Reply
 2. Branko

  Imate li zvanicno kako je glasao Peti puk, Brdjani, Kolubara, Gradac ,odatle dolaze veliki funkcioneri Srpske napredne stranke!

  Reply
 3. Čist račun ostalo je laž

  Referendum je konacno pukao ili propao,to se vidi po tome da Vučić daje konačna podatke o referendumu a ne RIK to je prvi znak kraha referenduma,on priča kao da je njegov referendum kao da je samo on glasao,od 7.5 miliona glasača glasalo je DA samo 18,6% glasača

  Reply
 4. Tanja

  Sve je laz.Nije bilo nepravilnosti,pa prva nepravilnost je to sto nisu poslali ljude da izadju u susret ljudima koji su se jos juce prijavili da zbog bolesti ne mogu da dodju,znaci nije im omoguceno glasanje.Kad smo ih zvali to su tri razlicita biracka mesta receno nam je da su kao prijavili,zasto niko nije dosao ne znaju.Biracko mesto O.S.Nada Puric ,gospodja ili gospodjica rekla je da je ona prijavila i da ne zna zasto nisu dosli a sad su otisli na drugo mesto i ne veruje da ce stici posle kad se vrate,a gospodja ili gospodjica sa birackog mesta na Petom puku je rekla isto i izvinjava se i sigurno ce to ispraviti do predsednickih izbora.U prevodu bicete vi opet bolesni a mi cemo da radimo sta mi hocemo.Toliko o izborima.

  Reply
 5. Ivan Valjevski

  Očigledno da je ovo krah vladajuće garniture. Za AV je manje od 1/5 gradjana Srbije. Na opoziciji je da animira ostalih 4/5 gradjana da izađu na izbore.

  Reply
 6. sin anarhije

  Penzioneri odradili svojih 20000 koje ce dobiti uskoro . a izlaznost od 28 odsto je pokazatelj stanja u ovoj propaloj drzavi , gde rezultate svojih privatnih izbora saopstava veliki vodj ….

  Reply
 7. Jole

  Срамота за РИК ! Чему они служе ? Они треба да објаве резулта. Ко је вршио проверу поштовања епидемиолошких мера на бирачким местима ? Тетке седе без маски на Петом пуку, просторија је мала, и у њој је било више од 5 лица !

  Reply
 8. мр Предраг М.Вулетић

  Наводно се гласало о владавини праца.
  А на референдум изашло мање од 30 % бирача .
  Они који су тражили измене у правосуђу ненају то у својим.
  Ако 70 % грађана не изађе на референдум, а од изашлих 44 % каже не ,шта ли би мислило оних 70 % ?
  И неизлазак је у великој мери за НЕ.
  А НАЈВИШИ ПРАВНИ АКТ СВАКЕ ЗЕМЉЕ ЈЕ УСТАВ А ОН СЕ НЕ МЕЊА КАКО ВЕТРОВИ ДУВАЈУ.

  Reply
 9. sin anarhije

  Valjevo je odavno umrlo kao grad i nema ni jednu ozbiljnu karakteristiku istog , tako da je potpuno svejedno kakva su lokalna i globalna zbivanja …. deco , sibajte odavde sto pre , da vam ne bi doseljeni clanovi sns sa srednjom skolom krojili zivote …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.