Na pijaci sve za praznike

      1 коментар на Na pijaci sve za praznike

Ovog prepodneva valjevske pijace spremno dočekuju praznike.  Badnjaci, žito i ikebane mogu se kupiti i na gradskim ulicama.

U susret Božiću i današnjem Badnjem danu na zelenoj pijaci ima svega i za svačiji džep. Cene povrća su sledeće: pasulj šareni 300din . beli 250 dinara za kilogram, rotkva bela 120 , crna 100 za kilogram, orasi 1000 dinara, praziluk 120 dinara kilogram, crni luk 60 dinara , jabuke od 50 do 60 dinara za kilogram, krompir 70 dinara za kilogram.

Badnjaci se u Valjevu mogu kupiti na različitim mestima , na gradskim ulicama, jod Hrama i na samoj pijaci , a njihova cena se u proseku kreće oko 100 dinara. Obavezno žito u vrećicama od 50 do 100 dinara ukoliko uz sebe ima i grančicu drena. Ukrasne ikebane za sto kreću se i do 500 dinara, a zelena posadjena pšenica 100 dinara.

Uobičajeno je da se za Božić pripremi i pečenica pa nije loše znati da se cena žive vage prasetine kreće oko 320 dinara, slično je i sa jagnjetinom. Ukoliko kupujete već pečeno u valjevskim pečenjarama cena se kreće oko 1200 za prasetinu , 1400 za jagnjetinu.

Pored pijace ostaje činjenica i da su svi veći marketi snabdeveni svim potrepštinama za praznike, a cene su često niže od pijačnih.

1 comment on “Na pijaci sve za praznike

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.