Lokalni front: Кoncert zahvalnosti i protesta

Za  učesnike nedavnih ekoloških protesta, Lokalni front Valjevo je 8.1.2022, druge večeri Božića, na Gradskom trgu priredio koncert pod imenom „Zeleni zemljotres“.

U prazničnoj atmosferi, Ivan Manić, predsednik upravnog odbora Fronta i zapaženi izvođač u dvosatnom programu, preneo je poruku pretežno mladom auditorijumu: „Hvala svima koji su se poslednjih meseci neustrašivo izložili progonu da bi pomogli u borbi za čistu Srbiju i čisto Valjevo.  Prošla godina je bila samo početak: godina, meseci koji dolaze, doneće nove proteste i nove pobede.“

Koncert je otvorila grupa prigodnog imena Zgubidani, okupljena za ovu priliku, u sastavu Ivan Pavlović, Nikola Marović, Saša Mesec Stefanović i Ivan Manić. Repertoar, za ovu priliku prikladno odabran izbor hevi rok domaćih i stranih grupa, propraćen je aplauzima, igranjem na trgu i na kraju ovacijama.

Do izlaska na scenu beogradske grupe „Township Rebellion” okupljene je zabavljao disk džokej Aleks Mark, pretežno muzikom domaćih angažovanih autora, Marčela i ostalih.

Vrhunac nastupa izvrsnog tribjut benda „Township Rebellion“, koji izvodi repertoar čuvenog američkog benda poznatog po kritici vlasti i establišmenta, „Rage Against The Machine“, bila je nedavno komponovana pesma Branka Trijića „Rio Tinto – Marš sa Drine“, u skladu sa poznatim repertoarom sastava koji na svoj način obrađuje teme pobune i protesta. Ova i sve ostale izvedene numere u kojima se posebno isticao vokal Valjevca Milana Jakića oduševile su mladu publiku koja je pokazala da Valjevu nedostaju slični koncerti.

Posebna zanimljivost bio je veoma uspešan nastup našeg sugrađanina, basiste Saše Stefanovića, koji je u poslednjem trenutku „uskočio“ u sastav da bi zamenio stalnog člana koga je korona sprečila da se pojavi na sceni.
Treba pomenuti da je na Gradskom trgu viđen i vođa Ekološkog ustanka, Aleksandar Jovanović-Ćuta, koji je ovu priliku iskoristio za razgovore sa mladim Valjevcima.
Kako saznajemo u Lokalnom frontu Valjevo, ovakvi i slični događaje neće biti retki u godini koja je tek počela.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.