Ipak doček na Divčibarama

Doček Nove godine na Divčibarama ipak nije propao kako je izgledalo u večernjim satima. Name na ovoj planini u više navrata u toku dana I večeri nestajala je struja. ED Valjevo hitno je reagovala pa se na Dovčibarama slavilo do ranog jutra.

Svi koji su se sinoć u večernjim satima zaputili na Divčibare bili su izenadjeni zatekavši ovj turistički centar u mraku. U situaciji kada je doček nove godine postao upitan ekipe Elektrodistribucije Valjevo hitno su sanirale kvar na dalekovodu koji snabdeva Divčibare .

Kvar je nastao zbog pucanja provodnika na dalekovodu, zbog čega potrošači nisu imali struju sinoć od 18,45 časova, saopštila je Elektrodistibucija Srbije.

„Deo potrošača je dobio električnu energiju u 19 časova i 32 minuta, dok su svi korisnici na Divčibarama dobili električnu energiju u 19 časova i 57 minuta“, navodi se u saopštenju.

S obzirom da Divčibare trenutno prolaze kroz ekspanziju interesovanja I investitora I gostiju , broj onih koji su sinoć boravili na Divčibarama bio je rekordan. Pojedini objekti , hoteli, situaciju sa nestankom električne energije rešavali su agregatima.

Koliko je poznato upravo zbog povećanja broja potrošača na ovoj planini predvidjeni su I radovi na naponskoj mreži.

Na Divčibarama su svi kapaciteti za doček nove godine bili popunjeni još u novembru mesecu, a sam doček u aranžmanu proslave, noćenja I doručka koštao je I do 70 000 dinara. Potražnja za slobodnim vikendicama I smeštajnim objektima praltično je podigla cenu najma koja je u decembru u zavisnosti od veličine vikendice išla I do 500 evra .

Trenutno ski staza Crni vrh ne radi, ali radi staza Centar. Danas  01.01. i 02.01. moguće su panoramske vožnje žičarom. Trenutnaa temperature je -2 C , a visina snega oko 20 cm.

3 comments on “Ipak doček na Divčibarama

  1. Posetilac

    Svake godine isto i tako 50 ga,koliko su i stare drvene bandere,sve dok se one ne promene biće ovako,bruka i sramota,ali dobro za koju godinu apartmani će biti za džabe,molice kupce da kupe,bio sada i nikada više

    Reply
  2. Posetilac

    Svake godine isto i tako 50 ga,koliko su i stare drvene bandere,sve dok se one ne promene biće ovako,bruka i sramota,ali dobro za koju godinu apartmani će biti za džabe,molice kupce da kupe,bio sada i nikada više,kako je to nekada bilo sve do perfekcije od muzike do hrane i smeštaja

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.