Biciklistima Sputnjika četiri medalje na Državnom prvenstvu u ciklokrosu

Osvojene su i prve biciklističke  medalje u ovoj godini! Mladi biciklisti valjevskog Sputnjika na prvenstvu Srbije u ciklokrosu koje je u nedelju održano u Šidu, zasluženo se našli čak četiri puta na pobedničkom postolju.

Vicešampion države u kategoriji mlađih poletaraca postao je Sava Starčević koji je, sa malim zaostakom iza pobednika,  u uzbudljivom finišu, skoro na samoj liniji cilja pretekao svog klupskog druga Stefana Simovića koji se morao zadovoljiti trećim mestom a što je pokazalo da je ekipa BK SPUTNjIK u ovoj konkurenciji bez premca u zemlji. Odličan rezultat, osvajanjem bronzane medalje ostvarila je i poletarka Natalija Tošić koja je uz veliku upornost i nesalomiv sportski duh pokazala sjajan primer kako redovan i naporan rad u ovako teškom sportu uvek donose dobar rezultat.

Posebne pohvale zaslužile su juniorke BK Sputnjik Valjevo – Nikolija Kulinčević i Marija Ćesarević koje su, iako kadetkinje, vozile sa starijim takmičarkama i koje su prvi put ove godine upravo na ovom državnom prvenstvu i doslovno „sele“ na specijlne poluprofesionalne bicikle za ciklokros koje su uz veliki napor svih članova kluba obezbeđene bukvalno 12 sati pre starta. Zato su one, hrabre heroine, beskompromisno krenule od starta, ali prevelika želja, teška i zahtevna staza i umor su doprineli da obe čak nekoliko puta padnu ali svaki put su ustale i sa pokvarenim biciklima završile trku i to Nikolija Kulinčević kao bronzana na juniorskom državnom prvenstvu, a Marija Ćesarević osvojila je odlično četvrto mesto.

Četvrto mesto u trci kadeta osvojio je najbolji valjevski biciklista Bogdan Angelovski, iza njega su se odmah plasirali njegovi klupski drugovi Igor i Stefan Davidov, a Despot Stevanović je u svom debitantskom nastupu se plasirao u drugoj polovini učesnika. Rezultati kadeta koji su ubedljivo najdominantnija MTB ekipa u Srbiji je još puno veći jer su ostvareni u uslovima kada su baš svi njihovi konkurenti bili brži jer su vozili profesionalne posebne bicikle sa uskim gumama za ciklokros vredne i do 2.000 Eura što valjevski takmičari zbog finansijske problematike to nisu imali, ali pokazalo se da i u ovakvim okolnostima borbenost i želja za uspehom, čak i na običnim MTB biciklima uvek budu nagrađeni.

Od ostalih takmičara, prema za sad nezvaničnim rezultatima, Mila Starčeviće je bila peta u konkurenciju mlađih kadetkinja a Lazar Angelovski i Marko Ćesarević su bili peti i šesti poletaraci u državi. Zbog bolesti i drugih opravdanih razloga čak 8 mladih biciklista Sputnjika nije nastupilo na ovom prvenstvu Srbije, ali će i oni sa pomenutim klupskim drugovima biti značajan oslonac za postizanje vrhunskih rezultata i u ovoj takmičarskoj sezoni. Vredno je napomenuti da su svi mladi takmičari dobre rezultate ostvarili bez posebnih priprema i vežbanja ove discipline, ali svi oni radeći uz podršku svojih trenera će biti spremni za zvanično otvaranje drumske sezone za 2 meseca.

Takođe, treba istaći da su na ovom takmičenju, od valjevskih klubova, pored BK Sputnjik nastupili samo još  biciklisti kluba Vila Gala i da je Gala Ratković osvojila srebrnu medalju za juniorke  dok iz najstarijeg kluba u gradu na Kolubari – BK Boba nije bilo nikoga na ovom prvenstvu Srbije.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.