Ukrasi najjeftiniji u kineskim radnjama

Nova godina je tu, gotovo pred vratima . Zamišljeni nad svojim problemima, gradjani često ignorišu datume .

Prvi sneg u Valjevu ove zime doneo je brojne probleme . U opštem metežu gotovo da je izostalo da bude primećeno postavljanje novogodišnje rasvete na gradskim ulicama. Kupovine nove rasvete nije bilo tako da je postavljena postojeća.

Nekada je dolazak Nove godine u gradu bio očit po čestitki koju bi trgovci napisali na stiroporu I stavili je u izlog . Sada sa dolaskom kineskih radnji , sve što je potrebno za ukrašavanje može se lako pronaći.

Valjevski izlozi sada izgledaju drugačije , a ukoliko se duh nove godine želi uneti u kuću upravo pomenutim ukrasima nije loše znati da se cene jelki kreću od 1000 dinara pa sve do 30  000 u zavisnosti gde se kupuju, o kakvoj se jelki radi.

Odlučite li se za kupovinu u kineskim radnjama cene su I ove godine pristupačne pa se uskrasne kugle koje možete kupiti u pakovanjima kreću do 300 dinara u zavisnosti koliko kugli ima u kutiji, girrlande od 200 do 400 dinara , a ukrasne lampice od 350 do 500 dinara. Galerijska roba je značajno skuplja pa se cena jedne ukrsne kugle kreće oko 400 dinara.

Već ovih dana mogu se čuti I petarde , a savet je kao I prethodnih godina da ukoliko kupujete pirotehniku to učinite u za to licenciranim radnjama , a ne kod preprodavaca .

Organizovanih dočeka u valjevskim kafanama neće biti zbog epidemiološke situacije , a ove godine iz istog razloga uzostaće I doček a gradskom trgu. Mnogi Valjevci Novu godinu tako će dočekati u vikendicama ili svojim kućama I stanovima .

Valjevci u novu godinu ulaze sa zaradama od 58 065 dinara u proseku. Mnogi zaradjuju ispod proseka I verovatno ne mare za doček ili sam duh Nove godine. Ipak, ona neće izostati zato što je mi negiramo , a u lošem rspoloženju možda sjaj ukrasa, treperava svetlost lampica donekle mogu da skrenu pažnju sa svakodnevnih briga . Ako ništa bar za tu jednu noć…

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.