Seniorska bronza Lazarevića za kraj sezone

Proteklog vikenda u Kanjiži održano je seniorsko prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom. U izuzetno jakoj konkurenciji naš takmičar Lazarević Ilija osvojio je bronzanu medalju dok je Milutinović Nemanja završio na petom mestu.

Lazarević je već u červrtfinalu imao za protivnika Šlajher Tamaša iz ekipe domaćina Potisje Kanjiža. Meč je počeo izuzetno efektnim zahvatima i preuzeo je vođstvo i malo je nedostajalo da meč završi pobedom tehničkom superiornošću, odnosno sa razlikom u bodovima 10-0, međutim, ipak je presudilo iskustvo Šlajhera. U borbi za treće mesto pobedio je tušem Zerge Ivana iz subotičkog Spartaka.

Izuzetan rezultat za Lazarevića za kraj sezone tokom koje je pored seniorske bronze osvojio i zlatno odličje u uzrastu mladjih seniora (U23). Važno je pomenuti da je na poziv selektora dr Milorada Dokmanca zabeležio nastup za seniorsku reprezentaciju Srbije na izuzetno prestižnom međunarodnom turniru gde je na žalost poražen od predstavnika Rusije koji je dvostruki evropski prvak.

Milutinović Nemanja je izgubio borbu za treće mesto i završio je peti. Svakako da je i to izuzetan rezultat ako se uzme u obzir da je Milutinović još uvek junior i od njega se u narednom periodu očekuju dosta dobri rezultati.

Sagledavajući celu takmičarsku godinu za nama može se reći da smo zadovoljni postignutim uspesima. U svim uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije osvojene su medalje. Bilo je propuštenih nastupa, potencijalnih osvajača medalja zbog situacije sa pandemijom. Međutim, ono što je najvažnije rvači su motivisani za narednu sezonu i gladni su uspeha. Ono što sledi je postakmičarski period treninga, saniranje povreda i analiza prethodne sezone. Već u januaru nekoliko naših takmičara odlazi na bazične pripreme sa regionalnom reprezentacijom.

Darko Pantelić, trener

 

1 comment on “Seniorska bronza Lazarevića za kraj sezone

  1. Rvac

    Darko Pantelic TRENER ?!!! Ljudi povredice se neko od dece na tom treningu …. Cega trener? Gde je rvao ? U SNS – u kao rema i onaj dusan policajac …. SRAMOTA ZA SPORT !!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.