Počinje isplata po 20 evra

Penzioneri, primaoci novčane socijalne pomoći i zatvorenici dobiti po 20 evra novčane podrške države, dok će ostalim punoletnim građanima taj novac biti isplaćen 8. i 9. decembra, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar Siniša Mali je precizirao da će ukupno 5,8 miliona naših građana dobiti po 20 evra novčane pomoći države, u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije koronavirusa.

Novac će, kako je naveo, danas biti isplaćen za 1.743.929 penzionera, primalaca socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, u sredu će novac dobiti 2.328.123 građanina, a u četvrtak još 1.729.707 građana Srbije.

Za ovu meru podrške ukupno je opredeljeno 13,6 milijardi dinara, čime završavamo isplate u okviru trećeg paketa podrške u ovoj godini, rekao je ministar i podsetio na to da su do sada uspešno realizovana tri paketa podrške privredi i građanima, koja su ukupno vredna približno osam milijardi evra, odnosno 17 odsto BDP-a.

Mali je napomenuo da je u maju i novembru 5,7 miliona građana dobilo 30+30 evra, da su vakcinisani u junu dobili po 3.000 dinara, a nezaposleni po 60 evra.

Takođe, kako je dodao, penzioneri su u septembru dobili po 50 evra novčane podrške, a naši najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru.

6 comments on “Počinje isplata po 20 evra

 1. Mile

  Isplata novčane pomoći od 20 evra je pokazatelj odgovornog odnosa prema građanima i ekonomskog napretka društva.

  Reply
  1. Jelena

   Благо теби ако мислиш да је 20 евра показатељ бриге о грађанима и економски напредак ! Ко вам пише такве небулозе?

   Reply
  2. sin anarhije

   Mozda ces jednog dana pronaci sopstveni mozak , do tada se zadovoljavaj sa 2400 dinara …. eee, svasta …

   Reply
  1. Jole

   Тако је ! Па инфлација је прогутала тих двадесет евра још у јануару ове године.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.