Počela blokada na raskrsnici Radničke i Majora Ilića

Kao što je bilo najavljeno, najviše na društvenim mrežama, građani Valjeva koji protestuju protiv kompanije Rio Tinto i njenih poslova u Srbiji, kao i protiv eksploatacije litijuma u našoj zemlji uopšte, danas su organizovali još jednu saobraćajnu blokadu koja je počela u 14 časova.

Saobraćaj je blokiran na raskrsnici ulica Radnička i Majora Ilića, koja je deo puta za Loznicu, kod nekadašnje kasarne „Kadinjača“, a oko stotinak građana je zaustavilo saobraćaj tako što stoje ili prelaze oba pešačka prelaza na tom mestu.

Po informacijama sa terena, još građana pristiže na mesto blokade, a oni s kojima smo razgovarali kažu da im ne smeta ni loše vreme i da treba još Valjevaca da se pridruži njihovom protestu. Danas nije predviđeno da se protestantima iko obrati, a blokada saobraćaja koju je organizovao „Ekološki ustanak“ u 50 gradova Srbije danas, trajaće sat vremena.

Odbornik Lokalnog fronta u Skupštini grada Željko Trifunović kaže da se njihov pokret pridružio protestu koji organizuje „Ekološki ustanak“ kao njihova partnerska organizacija jer nisu ispoštovani njihovi zahtevi postavljeni još pre mesec dana, a to je da se mogućnost da Rio Tinto eksploatiše rudu briše iz prostornog plana Loznice, a kao razlog za protest naveo je kriminal i korupciju vlasti zbog potpisivanja po državu štetnih ugovora sa stranim kompanijama.

Blokada saobraćaja u ovom delu Valjeva protekla je mirno, a kao što je bilo i najavljeno u 15 časova građani su se povukli sa kolovoza i saobraćaj je počeo da se odvija.

2 comments on “Počela blokada na raskrsnici Radničke i Majora Ilića

  1. Djordje

    Samo nerviraju posten narod. Molim gradonacelnika da posalje boskovice da razteraju ove neradnike

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.