Blokada protiv korupcije i kriminala-Flaša ulja za predsednika(VIDEO)

Blokada Ulica Radničke i Majora Ilića završena je u 15h . Grupa gradjana na blokadu ponela je i flašu ulja kako su naveli kao poklon predsedniku države Aleksandru Vučiću. Blokada protekla bez incidenata.

I pored izuzetno lošeg vremena stotinak gradjana Valjeva danas je u 14h blokiralo raskrsnicu Ulica Radničke i Majora Ilića . Blokadu koja je trajala sat vremena organizovala je organizacija Ekološki ustanak u 50 gradova Srbije .

Tokom mirne blokade nije bilo incidenata , a saobraćaj je bio potpuno obustavljen. Grupa gradjana donela je i flašu ulja koju su postavili u sam centar raskrsnice. „Naš je predsednik rekao da je gradjanima dovoljna jedna flaša ulja za godinu dana i mi smo doneli ovu flašu njemu kao poklon , neka da svojoj ženi da mu prži krompir ili šta već hoće godinu dana“, rekao je gradjanin Zoran Maravić.

Medju okupljenim gradjanima ovoga puta nije bilo lidera opozicionih partija u Valjevu , ali su članovi   nekih od njih učestvovali u blokadi . Na protestu su bili i članovi Lokalnog fronta koji je potpisnik dogovora o partnerstvu sa organizacijom ekološki ustanak. „Blokada je i danas jer nisu ispoštovani zahtevi Ekološkog ustanka , a glavna stvar je i poruka: „Rio Tinto marš iz Srbije“. Narod se danas okupio jer vlast ne čuje poruke naroda . Čuli smo poruku predsednika koji kaže da će se potruditi da ne bude više žrtava , mi smo za to da ne bude nijedna žrtva , a ne manje žrtava. Ne želimo da žrtvuju nas , našu decu, naše reke i zemlju. Narod danas kroz Ekološki ustanak ustaje protiv vlasti , kriminala i korupcije . osnovano sumnjamo da su uzeli kofere para od multinacionalnih rudarskih kompanija da truju nas i našu decu i kao što smo čuli nemaju nameru da odustanu od toga“, rekao je Željko Trifunović odbornik u Skupštini grada Valjeva koji je naveo  da je dolazak rudarskih kompanija upravo posledica korupcije i kriminala.

Novinarima koji su pratili protest Marko Živanović pokazao je kaznu koju je dobio nakon učešća u protstu u Popučkama . Živanović nekadašnji član Nove Srbije , a potom Udruženja Novosrbijanci , a  koji se više ne bavi politikom kaže da tako nešto nije dobio ni u vreme Slobodana Miloševića . „Toliki protesti i blokade protiv Slobodana Miloševića u kojima sam učestvovao i nikada nisam dobio kaznu. Policija me je kaznila sa 5 000 dinara jer kako ovde piše neposrednim opažanjem je zapaženo da sam ometao saobraćaj. Ja sam u svojstvu gradjanina bio na protestu, bio sam sa društvom , bilo je nas deset , samo sam ja dobio kaznu. To ne znači da neću nastaviti da se borim protiv ovog sistema koji radi protiv gradjana“, rekao je Živanović.

Sugradjanka Jasmina Marković kaže da je na blokadu došla zbog svoje dece , ali i svoje geenracije. „Hoću da živim život dostojan čoveka i borim se prvenstveno za svoju decu . Mi smo u loguru i borio se da izadjemo iz logora . Borim se protiv pljačke , protiv svih ovih zala koja su nas snašla za koju vlast ne priznaje da je zlo. Ne dišemo čist vazduh , ne jedemo zdravu hranu , ne živimo u zdravoj okolini . decu su nam zatupeli i upropastili, nas ućutkali . Stalno smo pod pretnjama i ucenama , a uvek se rukovodimo onom –Daj Bože da ne bude gore , a svaki dan je gore i gore“, kaže Markovićeva.

Penzioneru Lukić Slobodanu kaže nije bilo ni hladno ni teško da dodje na blokadu : „Pomoz Bog Valjevci i cela Srbijo. Srbijo molim te urazumi se i podigni se protiv ovog tiranina , pobunite se protiv svega što nam radi. Svesno nas žrtvuje , ali kaže nije planirao da budu tolike žrtve da budu nego manje ,a pitam se da li bi žrtvovao svoju porodicu i familiju? I penzioner sam i pitam – Kad će da mi vrati ono što mi je ukrao?“

Saobraćak je u pomenutim ulicama normalizovan u 15h.

9 comments on “Blokada protiv korupcije i kriminala-Flaša ulja za predsednika(VIDEO)

 1. obavešteni

  Živanovići ruše Valjevo!!! Od svih Živanovića Prdža je najpametniji. Ovaj Marko je dosta čerupao državne jasle žao mu što ne može još da se ovajdi, pola familije ubacio u Krušik a oni tamo mrse praznu slamu, jednog su i isterali….

  Reply
  1. Sladjana

   Meni nece biti zao vas sendvicara botova i drugih SNS-ovaca, koj ice biti LUSTRIRANI, a jedan broj pravac BANJA OBNICA. U razno raznim varijantama unistavate ovu zemlju od 90 tih. A u zadnijh 10 godina intezivno. Vase glavesine, verovatno ce pobeci na neka lepa ostrva, a vi cete ostati ovde da kusate njihove greske, Zagadjenu vodu, vazduh, rad u nehumanim uslovima LING Long. ZI DJIN i drugi prijatleji za 200-300 evra u pelenama!!!

   Reply
 2. Antibot

  Najjače je kad sns pošalje Maraču da učestvuje u protestima. Smrde koje oni direktno plaćaju.

  Reply
 3. Neobavesteni

  Obavesteni bas si ne obavesten,sta se ovajdio taj Marko od politike,znas nesto konkretno ili zamajavas narod kao prava botina.Kakve veze on ima sa Krusikom? Pomesao si ga sa Slinom a da budes obavesten kao sto nisi i oni sto su isterani sud vraca na posao

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.