Novogodišnji vremeplov muzičke škole

U samom finalu godine, nakon vrlo dinamičnog i uspešnog prvog polugodišta, MŠ „Živorad Grbić“  prvo „poluvreme“  ove školske godine završava velikim novogodišnjim koncertom svojih solista, ansambala, horova i orkestara u utorak, 28. decembra, s početkom u 19 časova u koncertnoj sali škole.

„Iza nas je jedan vrlo uspešan period sa preko 70 osvojenih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima, otvorena biblioteka škole, koja je, sudeći po reakcijama obradovala ceo Grad, brojni koncerti naših učenika u Modernoj Galeriji, Narodnom Muzeju, Valjevskoj gimnaziji, samoj školi. Od oktobra , posle  20 meseci pauze, ponovo raspevano muzičko zabavište, zapažen nastup u okviru obeležavanja 70 godina Narodnog Muzeja, humanitarne akcije učenika,  i još mnogo  toga lepog, vrednog i kreativnog,  a vezanog za svakodnevni život škole“, tvrdi direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić. „ Nekako je vrlo prirodno, imajući u vidu takav presek stanja,  da se od 2021. godine oprostimo jednim velikim koncertom koji će  na novogodišnjoj sceni predstaviti naše najkvalitetnije soliste svih odseka, kamerne ansamble, orkestre i horove.

U  muzičkoj školi,  svaki novogodišnji koncert ima svoju tematiku, a ovog puta,  muzikom putujemo kroz vreme. Interpretacijom kompozicija od vremena renesanse do današnjih dana objedinjujemo prošlost i sadašnjost, sa iskrenom željom da svojim notama prizovemo  budućnost  koja će se pamtiti po stvaralaštvu, umetnosti, humanosti i dobrim među ljudima, jer,  kako to već kaže naš školski moto: Muzikom se najlepše neguje čovek u svima nama.“ završava Radovanović – Perić.

Koncert će se održati u skladu sa epidemiološkim merama, ulaz je kao i za sve programe muzičke škole slobodan, ali kako su nam u muzičkoj školi rekli, svi posetioci koji povodom novogodišnjih praznika žele da obraduju učenike i nastavnike ove institucije, pozivaju se da školi prilikom dolaska na koncert poklone knjigu za obogaćivanje njihove  novoformirane  biblioteke.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.