Narednih dana kišovito i hladnije sa snegom

Danas nas očekuje oblačno, vetrovito i još malo toplije vreme. Ujutro i pre podne mestimično sa kišom u severnim, zapadnim i jugozapadnim a posle podne i u ostalim krajevima zemlje, na planinama sa snegom. Samo će na jugoistoku zemlje pre podne biti pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, u južnom Banatu, donjem Podunavlju i na planinama povremeno sa olujnim udarima. Krajem dana vetar u slabljenju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 1, najviša od 5 do 10 stepeni.

Petak: Pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Vetar slab i umeren, zapadni, u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -2 do 4, najviša od 2 do 8 stepeni.

Subota: Oblačno s kišom, u planinama sa snegom. Krajem dana i tokom noći kiša će preći u sneg i u nižim predelima na zapadu i jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 3, najviša od 3 do 6 stepeni.

Nedelja: Oblačno sa snegom, hladno i vetrovito. Padavine će povremeno biti i umerenog i jakog intenziteta, naročito u zapadnim, centralnim, istočnim i severoistočnim krajevima. U nižim predelima formiranje, a u višim povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak severozapadni, povremeno sa udarima olujnje jačine, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa. U Timočkoj Krajini u nižim predelima sa kišom koja će krajem dana preći u sneg.  Najniža temperatura od 0 do 2, najviša od 1 do 4 stepena.

RTS/RHMZ

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.