Lokalni front:ZAŠTO ULICA?

Povodom napada na prostorije SNS-a saopštenje za javnost izdao je Lokalni front .Saopštenje prenosimo u celosti:

„Ne odobravamo gest nesrećnika koji je svoj nagomilani gnev iskalio na slici iza koje se krije fantomski gradski odbor Srpske napredne stranke.

Ne odobravamo ga, ali shvatamo njegovu potrebu da kazni lažove koji svoje sledbenike umiruju bljuvotinama o dvadeset ljudi koji su blokirali Beograd i o neuspelom protestu u Popučkama. Protiv lažova koji drsko tvrde da opozicija hoće građanski rat!

Vi, a ne mi, devet meseci u Skupštini grada niste hteli da govorite o litijumu pred Valjevom. Vaši odbornici su tvrdili kako u Divcima ne postoji nikakva firma „Eurolitijum“. Baš kao što ste neku godinu ranije farsom od javne rasprave izbegli odgovornost za nesprovođenje Plana kvaliteta vazduha!

Gradska uprava koju vodite vi, a ne mi,  krije da Valjevo godinama nema zakonom propisani katastar geoistraživanja i ne dostavlja izveštaje nadležnom ministarstvu. Zašto?

Šta je sledeće, gospodo fantomi? Optužba da je Lokalni front zagadio bunare po okolnim selima?

Vi, a ne mi, niste u Skupštini smeli da govorite o Prostornom planu Srbije do 2035. godine. Zašto? Zato što se u tom  dokumentu nalazi krunski dokaz da su vaši najviši funkcioneri već proglasili Rio Tinto za projekat od najvišeg značaja za Srbiju!

Da li neko od vas, napredna gospodo, može da navede mesto na ovoj planeti (sem Vol Strita) koje je Rio Tinto usrećio?

Vi, a ne mi, niste u Skupštini grada objasnili zašto ste „Krušiku“ poklonili 825 miliona dinara koje će obezvrediti pljačkaški poduhvati najbliže rodbine vaših ministara. Vi, a ne mi, ne smete da pomenete zašto Aleksandar Obradović, onaj koji je otkrio vaše prljave poslove, još uvek nije vraćen na posao!

Vama, a ne nama, ne treba zaštitnik građana u Valjevu. Vi, a ne mi, ne smete da primenite Lokalni antikorupcijski plan.

Zašto ono što predlažu i govore odbornici Lokalnog fronta nikada nije na dnevnom redu u vašoj Skupštini?  I zašto niko ne pominje dnevni red dok se zabavljate slušajući optužbe protiv doskorašnjih saučesnika u uništavanju Valjeva?

Vi, a ne mi, zagadili ste i uništili institucije na koje se pozivate. Vi, a ne mi, zabranili ste reč dijalog u Valjevu.

I šta nam onda ostaje nego da svoje nezadovoljstvo iskažemo tamo gde je to, za sada, još uvek moguće. Ne krijući se iza tuđih slika mi ćemo uzdignute glave izaći pred Valjevce svuda i na svakom mestu gde su ugrožena njihova osnovna ljudska i građanska prava.

Znamo šta nas na tom putu čeka, među prvima smo osetili nasilje koje obećava vaš ministar policije. Poručite mu da ga se ne bojimo.

Jer, u Valjevu će biti još protesta. Sve većih i masovnijih.“

5 comments on “Lokalni front:ZAŠTO ULICA?

 1. Мира

  Шта је са осудом напада на грађане у Шапцу на које је полиција пустила хулигане ? Шта је са грађанима у Београду на које су прошле године пуштени пси, сузавац, Росу, Кобре и коњица ? Зна ли се колико је пролазника у центру пребијено без разлога ? Знам девојку која живи у центру којој је полиција поломила колена и избила зубе мислиће да је на протесту ? Да ли је било осуде од владајуће странке, од јавности ? Причало се само о разбијеним жардињерама и контејнерима. И та зграда снс припада грађанима јер нам узеше сваки динар који могу да узму. Поломљено ће се поправити, али шта је са нажим животима који су испод сваке границе достојанства ?

  Reply
 2. Dosadno

  Ne dramite ko babe neke. Nemate ni vi neki poseban kadar. Sto se tice razbijanja, tek ce da ih razbijaju, i treba.

  Reply
 3. Uličar

  Puna podrška za momka koji je gadjao prostorije,niko se ne bavi pa ni vi, sa malim običnim ljudima koji su puno gneva zbog teskoga života, nego nekim lažnim herojima koji žive u udobnim trosobnim kupljenim stanovima po Valjevu i Beogradu,čiji su bliski učestvovali u kradji dok su bili na vlasti

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.