Jedni bez struje, drugi bez vode , treći zavejani(foto i video)

Jedni bez struje, drugi bez vode , treći zavejani, epilog je dana 12. decembra u Valjevu. Na telefone ED  niko se ne javlja , a kako Vamedia saznaje do jutra bi trebalo da budu očišćene sve gradske ulice u visinskim delovima grada. Pojedni putni pravci neprohodni.

Sneg koji je najavljivan prrethodnih dana počeo je da pada u toku prethodne noći I nakon vrlo snažnog intenziteta padavina u toku današnjeg dana , trenutno su padavine nešto manje. Iako je sneg najavljivan I po svemu bio očekivan , nije bilo očekivano da veći broj valjevskih sela ostane bez struje , a I pojedini delovi grada. U toku dana I večeri više gradjana sa različitih strana obratilo se Vamediji tražeći informaciju o struji. S druge strane na telephone ED Vajevo niko se ne javlja od ranog jutra.

Nestašica struje mnoge je ostavila I bez vode , a mnoge I bez grejanja. Meteorolozi I za sutra najavljuju slab sneg pa je razumljivo zašto gradjani negoduju . “Mi nemamo struje od prošle noći niko se ne javlja kad ih zovemo , Ima li bar neko da nam kaže kada će se stanje normalizovati?”, pitanje je koje nam je postavila gradjanka Donje Grabovice. Čovek iz Radjevog sela dostavio je informaciju da su u istoj situaciji  dodajući da je put neočišćen.

Problem sa strujom imaju I Divčibare.

“Putarske ekipe su ceo dan na terenu , imali smo I nekoliko vanredih inetervencija kada je u pitanju čišćenje , smrtnih slučajeva, teških bolesti I terapija gde smo najpre morali da reagujemo. Imali smo situacije gde su stabla popadala.  Centar grada je u potpunosti očišćen I jedan broj ulica u višim delovima grada. Apelujemo na gradjane da sklone svoje automobile sa kolovoza kako bi mašine mogle da prodju. Do jutra će biti očišćene sve ulice po prioritetima. Ekipe će raditi cele noći”, kaže Branko Vuković načelnik odeljenja za infrastrukturu koga zatičemo sa putarima.

JP Putevi Srbije na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, navodi da su neprohodni  sledeći putni pravci II prioriteta/B kategorije održavanja:

II A-143   Pričević – Pecka
II B-328   Slatina – Gola Glava – Valjevo
II B-338   Valjevo – Lelić – Mravinjci

Neprohodni su sledeći putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja:

II B-327   Koceljeva – Valjevska Kamenica
II B-335   Šljivova – Pecka
II B-338   Mravinjci – Povlenska Kosa

 

 

2 comments on “Jedni bez struje, drugi bez vode , treći zavejani(foto i video)

  1. Miloš Marjanović

    ne vidim u čemu je problem što je pao sneg i što se desila aj nazovi, nepogoda. I pre je padao sneg i pravio blokade…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.