Dve medalje za najmlađe plivače Valisa na državnom prvenstvu

Tokom proteklog vikenda  u Bečeju je održano prvenstvo Srbije za pionire, na kome je učestvovalo 289 plivača iz 42 kluba. Plivački klub „Valis“ je predstavljalo osam plivača predvođenih trenerom Branislavom Kovačevićem.

Najuspešnija takmičarka Valisa je bila Maša Radojević koja je u disciplini 100m leđno u konkurenciji 105 najboljih leđašica Srbije stigla do titule vicešampionke Srbije, dok je u disciplini 50m slobodno u konkurenciji preko 100 takmičarki doplivala do bronze. Od pet disciplina na kojima je nastupila Maša je u četiri discipline plivala u finalnim grupama i bila u konkurenciji za medalju, što je svrstava u grupu najtalentovanijih pionirki u zemlji.

Dunja Petrović, Andrijana Marić, Sofija Prostran, Jana Mitrović, Relja Stefanović, Đorđe Živković i Andrej Milivojević su pored ostvarenih ličnih rekorda, bili u sastavima štafeta koje su svojim plasmanima doprineli da ekipa iz Valjeva u konkurenciji 42 kluba takmičenje završi među 15 najuspešnijih pionirskih ekipa Srbije.

„Uzevši u obzir da ova deca nisu imala treninge nekoliko dana pred takmičenje zbog kvara pumpe u SRC „Petnica“, da su u Tehničkoj školi bili ograničeni na termin u trajanju od 60minuta, da su putovala tri puta nedeljno u Vrujce do 20. Novembra, gde nam je uprava hotela Vrujci ustupila termine i na čemu smo im neizmerno zahvalni, mi ne možemo a da ne budemo prezadovoljni postignutim rezultatima. Zimsku sezonu završavamo sa osvojenih 17 medalja na državnom prvenstvu  od kategorije pionira do kategorije seniora i time se verovatno svrstavamo u jedan od najuspešnijih klubova u gradu. Već od danas smo počeli sa trenažnim ciklusom za novu sezonu i nadamo se da će naši plivači koji su i nešto najbolje što ova zemlja ima,  dobiti uslove kakve zaslužuju“, kaže predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.