Demokrate osudile napad na kamermana

Potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović osudila je napad na ekipu televizije „Valjevo plus“ tokom  građanskih protesta i kao glavne podstrekače napada označila medije pod kontrolom režima Aleksandra Vučića.Tatjana Manojlović

Ona je istakla da su režimski mediji poslednjih dana do maksimuma pojačali kampanju huškanja pristalica režima na političke protivnike vlasti i upozorila na to da je napad na novinarsku ekipu direktna posledica najstrašnijeg govora mržnje na televizijama sa nacionalnom frekfencijom.

Veliku subjektivnu odgovornost za takvo stanje nesumnjivo snosi predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić koja je uzurpirala to nezavisno regulatorno telo i potpuno ga stavila u funkciju Vučićeve propagande.

„Olivera Zekić nije psihijatar, pa da postavlja medicinske dijagnoze onih koji putem Pinka i drugih režimskih televizija šire mržnju, laži i nasilje. Ona je na čelu nacionalnog regulatora koji bi morao da reaguje na kršenje zakona i nebrojene zloupotrebe od strane režimskih medija, koji otvoreno podstiču na nasilje prema neistomišljenicima i protivnicima vlasti. Napad na novinarsku ekipu televiziju „Valjevo plus“ je posledica govora mržnje i nasilja koji se iz programa režimskih televizija svakodnevno izliva u naš javni prostor i koji predsednica REM-a štiti i brani, umesto da ga sprečava.

Kao novinarka i potpredsednica DS-a ne pristajem na takvo ponašanje REM-a, a kao novinarka i rođena Valjevka pružam punu podršku i kolegama sa televizije „Valjevo plus“ i svim ostalim kolegama u nezavisnim medijima koji profesionalno i nepristrasno obavljaju svoj posao,“ istakla je potpredsednica DS-a Tatjana Manojlović.

Informativna služba Demokratske stranke

 

4 comments on “Demokrate osudile napad na kamermana

 1. Peki

  Na osnovu cega Tatjana za napad okrivljuje aktuelnu vlast.Koliko znam rec je o alkoholisanom primitivcu.Zao mi je sto Vucic ne obustavi Rio tinto vec daje povoda kvazi dusebriznicima da udju u parlament i u nekoj buducnosti budu na vlasti.A onda ce doci ljudi koje niti smo znali,niti smo ih glasali niti smo ih hteli,niti ih je Rio tinto interesovao….to smo vec doziveli setite se bahatosti DS ovih politicara ,njihove gramzivosti i minimuma interesovanja za malog coveka,pa nije ih narod dzaba odbacio na izborima niti je Vucic imao kontrolu medija vec obratno.Sadasnja DS se nije ogradila niti osudila od svojih prethodnika,dok sami ne donesete lustraciju za njih necete iimati ni moj niti bilo ciji glas.

  Reply
  1. Vladimir

   Žao je tebi što će Vučić da izgubi na izborima, pa zato ovde i pričaš tu priču.
   A što se tiče DS, navedi bar jednog iz DS-a koji je osuđen zbog bilo čega. Navedi bar nekog u sadašnjem DS-u kojem možeš da nešto zameriš. Lutovcu? Tanji Manojlović? Dosta više te mantre kako su svi isti. Nisu.

   Reply
   1. Od Fabusa do RTS

    Oliver Dulić? Rašeta Vukosavljević oslobođena u minut pred gubitak vlasti demokrata 2012. od strane DS sudija. Đelić: Ako si pametan, zašto nisi bogat- rečenica kojom je provocirao i ponižavao čak i članstvo.
    Ko je ili šta je Lutovac? Raspitajte se o dugovima demokrata i ko ih otplaćuje a zauzvrat sve aminuje. Što se tiče g. Manojlović, znamo sve. moglo da se piše danima, ali ukratko. Brzi na zlo, hitri na grabež.

    Reply
 2. Peki

  Koliko se secam sta se sve pricalo za socijaliste 90tih pa koga je to DS procesuirao izuzev onog Kerteza ,znaci li da su oni posteni.Ista je svar i sa DS ni SNS nije nikoga od njih predao tuzilastvu.Kako se DS distancirao od svojih kadrova zbog kojih su izgubili izbote..nikako..evo vas danas pravite koalicije sa Djilasom, Tadicem,verovatno i sa Petrovicem.Za vas je Mica Markovic velikan a Tatjana njegov kadar,tako ste se vi ocistili od bivsih stetocina i ocekujete neki povoljan rezultat…ne glasam ni za koga a tebi prijatelju pored takvih Vucic nece izgubiti ibore nikad.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.