15 medalja za plivače “Valisa” na državnom prvenstvu

Na prvenstvu Srbije za kadete, juniore i seniore koje se održalo u Zrenjaninu od 2.12. do 5.12., učestvovalo je 488 plivača iz 41 kluba. Plivački klub “Valis” je predstavljalo osam plivača predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.

Plivači su osvojili četiri medalje u seniorskoj i jedanaest medalja u juniorskoj kategoriji.
Maša Cvetković je bila srebrna u seniorskoj kategoriji u discipline 1500m slobodno, a u disciplini 800m slobodno je bila treća. Ona je bila najuspešnija u kategoriji mlađih juniorki u disciplinama 400, 800 I 1500m slobodno, dok je u disciplinama 200m delfin i 200m ledjno osvojila bronzane medalje u istoj  kategoriji.
Anja Radojević je u seniorskoj kategoriji stigla do srebra u discipline 100m leđno, a u disciplini 200m leđno je stigla do treće pozicije. U kategoriji starijih juniorki je bila najbolja u disciplini 200m leđno a na 100m leđno je stigla do srebra.
Nađa Lazarević je bila prva u kategoriji starijih juniorki u disciplini 400m mešovito, u disciplini 200m delfin je stigla do srebra dok je u disciplini 200m mešovito osvojila bronzu.
Ženska juniorska štafeta u sastavu: Maša Cvetković, Nađa Lazarević, Marija Stevanović i Anja Radojević se plasirala na treću poziciju. Ženskoj mešovitoj štafeti koja je nastupila u istom sastavu bronzana medalja je izmakla za 0.7 sekundi i zauzele su četvrtu poziciju ispred novosadske Vojvodine.
Treba napomenuti i da su Vuk Tešanović, Marija Stevanović, Simon Stefanović i Tara Terzić imali zapažene nastupe u polufinalnim i finalnim trkama, a odličan nastup je imao i Dimitrij Mijailović.
U ekipnom plasmanu u juniorskoj konkurenciji naš klub se u konkurenciji 44 najbolja kluba u Srbiji plasirao na devetu poziciju, dok je u seniorskoj konkurenciji plivački klub “Valis” deseti klub Srbije.
“U jednoj od najtežih sezona u proteklih dvadeset godina kluba, gde smo  pored prevazilaženja posledica aktuelne epidemije, morali da treniramo na tri bazena u krugu od 30km od našeg grada, pored toga što smo bili ograničeni vremenskim trajanjem termina u Tehničkoj školi od 60 minuta što je apsolutno nedovoljno za realizaciju trenažnog procesa vrhunskih plivača, uspeli smo da ostvarimo rezultate na granici mogućeg, svi smo veoma umorni i iscrpljeni ali i ponosni na kakav način smo predstavljali naš grad na državnom nivou,  već sledećeg vikenda nas očekuje državno prvenstvo za pionirsku kategoriju”, kaže predsednik plivačkog kluba “Valis” Branislav Kovačević.

2 comments on “15 medalja za plivače “Valisa” na državnom prvenstvu

  1. Ivan

    Koliko je bilo takmicara po kategorijama ?! Napisite malo preciznije … Koliko seniora sampiona imate ?? Bane … Bane … Sad po lovu preko drugara iz stranke iz opstine preko valisa !! 🙂 Nemate sredstva kad kupujete stanove od para nas gradjana !! Kad si ti bio plivac koga ti mozes da treniras …. Kukuuu …. Treba da se vratis po sendvic i u kladionicu ili jos bolje u bajinu bastu.

    Reply
    1. Svetomir

      Dragi Ivane, ne bih zeleo da ispadne da glumim advokata gospodina Bana Kovačevica, ali ocigledno je da imate nešto lično protiv njega. To lično vam ne daje za pravo da obezvredjujete rezultate koje su postigla deca plivačkog kluba Valis na državnom prvenstvu. Za vašu informaciju, dve devojčice Anja Radojević i Maša Cvetković su uzele 4 seniorske medalje dve srebrne i dve bronzane, pri čemu je u disciplinama gde su osvojile te medalje učestvovale i po 70 takmičara. Te podatke možete proveriti u zapisniku na sajtu plivačkog saveza Srbije. U ovom trenutku te dve devojčice su jedini osvajači seniorskih medalja u ovoj godini u Valjevskom sportu.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.