Biciklisti valjevskog Sputnjika među najboljim u zemlji

Biciklistički Savez Srbije objavio je zvanične rezultate koje su postigli klubovi na takmičenjima u 2021. godini.Najbolji valjevski biciklistički klub Sputnjik potvrdio je svoju dominaciju na valjevskom i srpskim drumovima i stazama.

Oko 30 takmičara koji predstavljaju naš grad u 9 sportskih pogona u kategorijama od poletarac do kadeta, osvojilo je ukupno 44 medalje što je jedan od najboljih rezultata ostvarenih u gradu na Kolubari od 1885. godine od kada se Valjevu voze „velosipedi“.

Iz redova BK SPUTNjIK su čak ovogodišnja naša dva reprezentativca i još tri kandidata za najdraži dres što je primer za nove generacije koje dolaze. Odlično 7. i 12. mesto Bogdana Angelovskog i Borisava Đurića za kadete na Balkanskom prvenstvu je međunarodni rezultat vredan pažnje.

Ove godine, biciklisti Sputnjika su osvojili ukupno 44 medalje na državnim i Kup prvenstvima u MTB i drumskom biciklizmu.

Titule prvaka Države pojedinačno su osvojili Bogdan Angelovski, Natalija Kulinčević i Marko Ćesarević dok je klub BK SPUTNjIK u čak 9 kategorija ekipni šampion i pobednik Kupa Srbije. Druga i treća mesta na našim najvažnijim takmičenjima osvojili su i Borisav Đurić, Igor Davidov, Nikolija Kulinčević, Marija Ćesarević, Lazar Angelovski, Starčević Mila i Natalija Tošić.

Ovi rezultati ostvareni su uz veliki trud i rad mladih sportista, njihov svakodnevni rad i odricanje uz napomenu da se u klubu ne plaća članarina, a treneri više sati  u svoje slobodno vreme potpuno besplatno i bez ikakve nadoknade prenose svoja znanja i iskustva što donosi vrhunske rezultate na trkama. Zato što je ovaj sport jedan od najskupljih ( kvalitetni bicikli koštaju i po više hiljada Eura…), za funkcionisanje kluba bila su potrebna znatna finansijska sredstva i ulaganja, pa je grad Valjevo u 2021. godini podržao klub u iznosu od 700.000 dinara uz opredeljivanje i  pripremu prostora gde će uskoro biti formiran Valjevski biciklistički centar. Najveći deo finansijskih troškova za kupovinu bicikli, nabavke skupe opreme u vreme poljuljanog tržišta zbog Korona virusa, odlaska na trke čak da 12 vozila i drugo, upravo su izneli roditelji mladih biciklista ulažući isključivo u svoju decu i isključivo u zajedničke klupske aktivnosti što je i bio jedini način funkcionisanja kluba na ovako visokom sportskim nivou. Takođe, brojni sportski prijatelji su imali razumevanja da pomognu u realizaciji treninga i nabavke rezervnih delova i bicikli a svi ovi finansijski troškovi sprovedena su u zajedničkom dogovoru sa svim članovima kluba, postignut je visoki nivo kohezivnosti i naravno – rezultati nisu izostali.

Kako najavljuju iz BK Sputnjik, pripreme za novu sezonu počinju ovih dana i s verom u Boga svi se nadaju još boljim rezultatima do kojih vodi dug i trnovit put ne samo na sportskim stazama i putevima, već i kroz finansije, odrcanja i podršku dobrih ljudi kojih u Valjevu ipak ima.

 

Foto: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.