I valjevski advokati od ponedeljka u štrajku

Valjevski advokati kao deo Advokatske komore Šapca od ponedeljka će biti u štrajku. Odluka advokata je da se poštuje samo minimum rada I to u predmetima sa elementima pritvora.

Na sednici Advokatske komore Šapca, koja je trajala skoro četiri sata, odlučeno je da i oni od ponedeljka stupe u štrajk, po ugledu na kolege iz Beograda.

Zahtevi su identični kao i zahtevi njihovih beogradskih kolega, koji su od petka u štrajku. To se odnosi na promenu stava Vrhovnog kasacionog suda o obradi troškova kredita, zatim promena koje se tiču Zakona o parničnom postupku, ali i poreskog položaja advokata. Uz ove, opšte zahteve, dodata su i dva koji se odnose na dešavanja u Šapcu poslednjih mesc dana.

“Zahtevamo da budu procesuirani svi učesnici događaja na Novom mostu prilikom blokade. To su nosioci javnih funkcija koji su organizovali i sproveli napad na građane koji su blokirali saobraćaj. Ti ljudi koji su tukli građane i na njih išli buldožerom još uvek nam se smeju sa televizije”, naglasila je  advokatica Vera Palinkaš, a prenose nacinalni mediji.

Advokati u Srbiji ove godine su protestovali u više navrata, a to su činili I valjevski advokati. Veći protest održali su u junu upravo tražeći povlačenje iz procedure izmene Zakona o parničnom postupku.

Advokatska komora Šabac okuplja i advokate iz Loznice i Valjeva, pa će sudovi u tim gradovima biti na minimumu rada.

8 comments on “I valjevski advokati od ponedeljka u štrajku

 1. Sladjana

  Podrska addvokatima! Polako sve mora stati, da bi se ovo zlo oteralo, da bi ova zemlja krenula!

  Reply
 2. Nebitan lik

  Moje duboko postovanje Gospodi advokatima za visoki nivo svesti, drustvene odgovornosti prema istini, pravdi I sopstvnom narodu. Divim se Vasoj organizaciji, komori, I slozi u ovim teskim vremenima u Srbiji ( a u Srbiji su uvek teska vremena ) .
  Vi ste retko svetlo nade nasem narodu.
  Gospodo Advokati, moje duboko postovanje.

  Reply
 3. Dragan

  Dovoljno je da Piklja stane sa radom i tu nastaje opšti kolaps u pravnom sistemu!

  Reply
 4. dedagaga

  Протест ваљевских адвоката подржава и Удружење ваљевских потрошача, јер се нека питања (обрада трошкова банкарских кредита) тичу потрошачких права грађана.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.