VK Valis pred velikim izazovima

Pred VK Valis trenutno su veliki izazovi , ali i ozbiljna borba na praktično tri fronta. Ekipa se plasirala  u 1/4 finale KUP-a Srbije , večeras u Lajkovcu dočekuju  VK Crvenu Zvezdu u okviru VII kola Super lige Srbije , a pred njima je I početak Regionalne vaterpolo lige .

Večeras u Lajkovcu valjevki VK Valis dočekuje Crvenu zvezdu u okviru Super lige.  Trener VK Valis Miloš Saković kaže da očekuju dobru utakmicu . „Moram da podsetim da smo se kao ekipa formirali u avgustu i da za sada pružamo zadovoljavajuće partije . Crvena zvezda je definitivno favorit i oni igraju i Ligu šampiona , ali mislim da će našimomci dati svoj maksimum“, rekao je Saković.

Po njgovom mišljenju Primorje je glavni forit , sledi Vojvodina sa kojom je Valis odigrao nerešeno. „Ekipe su manje više ujednačene. Ne znamo puno o ekipama iz Hrvatske , ali ono što znamo jeste da su se svi pred Regionalnu ligu pojačali“, dodaje Saković.

Nastupom Valisa u dosadašnjem toku takmičenja zadovoljan je i prvi čovek kluba Nebojša Stojaković. „Sledeći turnir zakazan je od 14. do 16. januara sledeće godine i ja se nadam da ćemo moći da konkurišemo i budemo domaćini. Zbog odlaska u Rijeku zahvalnost gradu koji nam je izašao u susret, pre svega gradonačelniku Lazaru Gojkoviću. Nadam se da će Valis na najbolji način reprezentovati i klub i grad. Bazen u Rijeci je jedan od najlepših u Evropi . Svi ti klubovi su za nas još nepoznanica tako da ćemo tek kad se vratimo moći da izvedemo zaključke. Posle toga nas očekuju dve teške utakmice , gostovaćemo na Banjici 4. decembra Partizanu i nadam se da će do 1. decembra balon biti podignut i da ćemo učenike Lige šampiona pa i da ćemo Radnički već 18. decembra ugostiti u Valjevu“, kaže Stojaković.

Kako se već ovih dana u valjevskim sportskim klubovima uveliko govori o raspodeli budžetskih sredstava za narednu godinu , Vamedia je Stojakovića upitala kolike su potrebe Valisa kad je novac u pitanju , a i novi rang takmičenja.

„Naše želje su jedno, a realno koliko znam još uvek nije precizirano koliki će biti budžet za sport naredne godine . Da li će se grad opredeliti možda za neke nosioce sportova ili drugačije je ustvari pitanje za sportsku komisiju i ljude koji se time bave. Konkretno , za nas kao i svaki klub koji želi korak napred, a moram reći zašto , zato što se mi u Super ligi borimo za šesto mesto. Igramo sa ekipama gde će odlučivati gol razlika . Imali smo odličan raspored u početku , osvarili i protiv Vojvodine bod i to nas dovodi u situaciju da sa njima konkurišemo za to šesto mesto . Ukoliko ostavrimo taj cilj , sledeće godine nam se otvara Evropa , a Evropa podrazumeva dodatne troškove. MI kao ozbiljan klub želimo da se i tu takmičimo. Tako da kada govorimo o potrebnom novcu govorimo o nekih 12 miliona dinara. Kada je u pitanju godišnji nivo potrebno nam je 30 miliona dinara za klub jer bi igrali na tri fronta,“rekao je Stojaković.

U toku dana usledila je i informacija da je održan i žreb za parove četvrtfinala Kupa Srbije za vaterpoliste.

U četvrtfinalu se sastaju:

Radnički – Vojvodina
Banjica – Partizan
Šabac – Crvena zvezda
Valis – Novi Beograd

Pobednici četvrtfinala plasiraće se na fajnal-for Kupa, a žreb za polufinalne utakmice Kupa Srbije biće održan 13. decembra u Vaterpolo savezu Srbije u 12 sati.

 

1 comment on “VK Valis pred velikim izazovima

  1. Baki

    Lepo je igrati na tri fronta ali ako niste kapacitet za to u smislu kvaliteta ekipe suludo je bacati pare na to.
    Obezbedite opstanak u domacoj ligi pa skupljajte pare za pojačanja za slede u sezonu i tada igrajte i Evropu i region.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.