SNS: Lice I naličje Vuka Jeremića

Povodom konferencije za novinare koju je održala Narodna stranka Valjevo, Gradski odbor Srpske napredne stranke izdao je saopštenje za javnost u kom je  komentar  iznetih navoda. Saopštenje SNS prenosimo u celosti:

“ Svima je već dobro poznato koliko je zla Vuk Jeremić naneo Srbiji. Neshvatljivo je da politika onih koji su deset puta bogatiji od prosečnog građanina Srbije, koji ništa ne rade, a očekuju još i da vladaju, i da bezobrazluk bude veći, čak i da drže moralne pridike.

“Ukrašen” diplomama najskupljih i najprestižnijih svetskih univerziteta, naličje Jeremićevog uspona satkano je od licemerja, dvoličnosti, laži i prevara. Počev od manipulacija nacionalnim osećanjima svojih sunarodnika s jedne i upornog obmanjivanja svetskih diplomata s druge strane, neiskrene borbe za Kosovo vođene u luksuzu svetskog džet seta, preko kumovskih veza sa najpoznatijim balkanskim prevarantima, pa sve do direktnog obmanjivanja građana Srbije o tome ko zaista finansira njegove aktivnosti po okončanju karijere u Ujedinjenim nacijama.

Danas, 20 godina nakon londonskog proglasa, građani Srbije napokon su dobili priliku da saznaju ko je zapravo Vuk Jeremić, miljenik nekadašnjeg predsednika Borisa Tadića kao i nekih od najmoćnijih tajkunsko – finansijskih krugova u regionu.

Svoju predsedničku kampanju Jeremić započeo jadikujući nad siromaštvom u kojem nepravedno žive građani Srbije, podaci o finansijskim prihodima bivšeg šefa diplomatije pokazuju da on ni najmanje ne deli sudbinu svojih sunarodnika. I dok su građani Srbije svojim velikim odricanjima nastojali da popune rupe u državnom budžetu koje im je u nasleđe ostavila vlada čiji je Jeremić bio istaknuti član, bivši ministar i pretendent na mesto predsednika Republike raspolagao je milionskim dolarskim iznosima koji su se na njegovim računima našli pod veoma sumnjivim okolnostima.

Jeremićevo delovanje i zadovoljenje njegovih ličnih ambicija, nakon poraza u trci za izbor Generalnog sekretara UN, predstavljale su veze i kontakti koje je stekao tokom obavljanja funkcije u svetskoj organizaciji, ali i onima koje je stekao nemilice trošeći basnoslovne sume iz budžeta Republike Srbije u svrhu svoje lične promocije i vođenja svoje privatne diplomatije.

Koliko je Jeremićevo lobiranje potencijalno opasno po nacionalne interese Srbije svedoči i afera koja se u javnosti i Kongresu SAD dogodila nakon saznanja da je Majkl Flin, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Donalda Trampa, u javnosti prećutao podatak da je iz Turske dobio 540.000 dolara za usluge lobiranja.

Iznosi koje je za iste namene, ali u nemerljivo puta manjoj Srbiji dobio Jeremić, višestruko su veći u odnosu na ono što je Flina koštalo političke karijere. Posebno je nedopustivo to što je ne trepnuvši obmanuo građane Srbije o pravoj prirodi novca kojim se finansira njegova nevladina organizacija. Jasno je da ih građani ni najmanje ne zanimaju, a u nedostatku svog političkog programa šire laži. Ali, ma koliko bili uporni u iznošenju neistina činjenice se ne mogu poreći.

O čemu onda Narodna stranka na čelu sa Vukom Jeremićem može da govori?

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo”

55 comments on “SNS: Lice I naličje Vuka Jeremića

  1. Posmatrac

   Botujete, gori ste od svih postali i vidim da se ozbiljno botuje poslednjih dan-dva protiv naprednjaka, organizovano, jadno i po smernici i sve u par minuta.

   Reply
   1. Milan NN

    Vuk i njegovi smaraju, ima da nas okrenu protiv opozicije jos gore. Nisu nista dobro uradile demokrate kad su vladale, ostali upamceni kao losi, a sad nam prodaju maglu, misle da smo zaboravili.

    Reply
   1. Mile

    Nezadovoljni su, jer nisu vise na vlasti. Vuk odsvirao svoje, a hoce jos, potrosio ono sto nam uzeo?

    Reply
  2. Mare

   Gradski odbor postoji i funkcioniše i to te toliko boli. Pitaj Vuka Jeremića zašto je vodio antisrpsku politiku po pitanju KiM, ali i drugih pitanja koja su vitalna za našu državu.

   Reply
  3. Zidar

   Zvonice kad dodju izbori i tad cemo videti kolko je ko radio i kolko se ko bavio politikom i narodom a ko je pricao prazne price i gluposti …

   Reply
   1. Srbijaaa

    Da, kad se izadje na izbore ima naprednjaci da ih pociste sa ubedljivijom pobedom.

    Reply
  4. Slobodan

   Vuk je obrukao Srbiju kao sef diplomatije dok se drzava ponasala tako da nas je ceo svet gledao kao krpu!

   Reply
  5. Kum

   Znate kako, ne mozete biti zadovoljni u koliko sami ne kreirate sopstveno zadovoljstvo. Evo vidite, u mom domacinstvu i supruga i ja radimo, nasi roditelji su penzioneri, NEMAMO fakultetske diplome-i zivimo sasvim pristojno.

   Reply
  6. Gangula

   Ko bre laže? Laže ovaj tvoj izdajnik kojeg ti očito braniš. Zaboravio si da je ovaj izdajnik prodao KiM dok je bio predsednik SB UN. Samo ti slušaj izdajnike. Jer oni ne žele da Srbija ide napred.

   Reply
 1. Demant za nulu

  Pustite ovaj literarni tekst. Nego naprdnjaci, šta ste demantovali od ovoga što je Narodna stranka iznela? Veliko nista! Sedi jedan

  Reply
  1. Patriota

   Vuk Jeremic je propali politicar i covek je vladao Srbijom sa demokratama kada su upropastili privredu i rasparcali zemlju i bili sluge.

   Reply
  2. Dragi

   Te jedinice bolje udeliti glavnom i odgovornom u „narodnjačkoj stranci“ (koja je, pak Narodna, samo u naslovu), jer se jadan nije nešto naročito pokazao da poznaje osnovnoškolsko gradivo iz nastavnog predmeta Fizika.

   Reply
 2. GoGo

  Upravo zbog ovakve prazne priče je AVučić tužen. I nije se pojavio ni na jednom ročištu..

  Reply
  1. BeduIN

   Ne moze se ni pojaviti dok je na funkciji predsednika jer kad bi to tako funkcionisalo nikad ne bi ni stigao da obavlja funkciju predsednika vec bi se vukao po sudovima …

   Reply
   1. Sloboda za sve

    Tačno tako. Uostalom, iz tog razloga zakon i predviđa pravni institut zastupnika i punomoćnika.

    Reply
 3. Mica

  Znate samo da lazete i neosnovano napadate protivnike, znamo svi za vaše poštenje zadnjih 9g, teško nama ako ostanete i dalje na vlasti.

  Reply
  1. Sladjana

   Mico zasto zadnjih 9 pa ni su 30 godina na valsti i uz vlast. Unistili su ovu Srbiju, ovo je zadnja kancer faza, sada grabe, jer verovatno misle da pobegnu, ali nece svi pobeci, bar ovi nasi Valjevski sitni misevi, stice ih bar bozja kazna, a nadam se i ljudska, LUSTRACIJA,BANJA NA OBNICI UZVODNO OD VALJEVA. Nece biti morao sam zbog posla……. ovog onog. Ovog puta nece biti oprosta.

   Reply
  2. Realan gradjanin

   A Jeremić ne napada Vučića i ne priča kojekakve laži oko njega? I to ne samo Vučića već i ostale iz opozicije. Ma da, Jeremić je jedno nevinašce, kako da ne…

   Reply
 4. Blagoje

  Jel vam ova saopštenja piše Dragan J. Vučićević, ona moralna nakaza?! Jadna je država u kojoj je on neka značajna figura!

  Reply
  1. Tito

   A Vi imate potencijalno znanje da možete da pišete, edukovani ste da branite Jeremić, njegov lični zastupnik?

   Reply
 5. Srećan gradjanim

  Na sopstveno zadovoljstvo odnosno nezadovoljstvo utičete sami, prema tome ne može vas neko srećnim učiniti ako to već duhom niste. Nijedan GrO i nijedna politička partija vam u glavu ubaciti ne može nešto što vaši nervi ne prepoznaju.

  Reply
 6. Prost gradjanin

  Posle svih napisanih gluposti povereništva SNS,voleo bih da pročitam saopštenje povodom ukidanja cenzusa na referendum

  Reply
 7. Preduzetnik VA

  Kakve ovo veze ima sa vrticem i sa pumpom kod doma zdravlja.Naprednjaci da vam kazem jurice vas narod sa motkama onom ulicom sto boki i laza rade i maznjavaju lovu.sram vas bilo !!!

  Reply
 8. Nebojša

  Lekićka,Lekićka kome vi pričate priče za malu decu..U Naprednoj strenci svesu preletači iz drugih stranaka od žutih do socijalista,ustvari ti najbolje znaš,totije poznato…Dosta više demagogije,deset godina ste na vlasti.

  Reply
 9. Sasa

  Vuk Jeremić i definitivno ne može da pobegne od svoje ružne prošlosti i antidržavnih poteza u spoljnoj politici.

  Reply
 10. Dejo

  Šta narod uopšte može da očekuje od stranke čiji predsednik je završio ugledne svetske škole i prikupio prestižne diplome, od kojih je jedna u oblasti fizike, a ne zna ni prvi od svega tri osnovna Njutnova zakona.

  Reply
 11. Jakov

  Jeremić je svoj boravak u UN iskoristio jedino za ličnu promociju od koje građani Srbije imaju samo glavobolje. Kako tada čini se danas još više!

  Reply
 12. Obican gradjanin

  Sta reci o coveku koji je prodao KiM Americi, prebacivsi pregovore sa UN na Brisel. Jeremic blati politiku Srbije.

  Reply
 13. Sreja

  Svako ima pravo na svoje političko opredeljenje. Međutim, zar postoje neki građani koji toliko ne vide kroz šemu političkog delovanja čoveka pomenutog u naslovu? Zar nisu primetili da se od dečka koji obećava, od pristojnog momka koji je gradio svoju karijeru u diplomatiji pretvorio u čoveka koji ne preza od toga da, kada uvidi koliko slabu podršku uživa među narodom, radikalizuje sopstveni politički govor i ideologiju? Zar treba da poverujemo da je to odraz pouzdanog političkog delatnika koji pretenduje da se vrati na neku javnu funkciju? Narod je pametniji od toga.

  Reply
 14. Igor

  Jeremić, Đilas, sve je to ista ekipa koja radi koliko sada otvoreno možemo da vidimo za Albanske interese!

  Reply
 15. Sara

  Čoveka koji namenski uništava svoju državu zarad sopstvene ambicije i novčane pohlepe, satire u ponor, treba otudjiti iz politike i adekvatno sankcionisati.

  Reply
 16. Hegel

  Sečam se samo koji su milioni odvajani da bi se on baškario po vilama u belom svetu. Rezultat njegove politike je predavanje Kosova i Metohije u ruke Albancima, zamalo!

  Reply
 17. Citizen X

  Ja licno smatram da bi svako od nas trebalo vise da se posveti sopstvenom zivotu, a manje da se bavi politikom-mnogo bi mu koka bolje pevala, pri tom direktno mislim o nasim sugradjanima koji bi prstom da ne mrdnu a 40 k im je malo. Kako meni nije malo?

  Reply
 18. Ivan92

  Valjevo u skorije vreme nije bilo ovoliko naceto sa svih strana u pogledu sanacija, rekonstrukcija pa i otvaranja radnih mesta…licne frustracije nisu problem gradskog rukovodstva, time se bave neke druge ustanove.

  Reply
 19. Gangula

  Čekaj te vi sto branite ovog licmera i unistitelja Srbije Jeremića koji je izdao Srbiju tako što je priznao KiM dok je bio predsednik SB UN. Bolje je da podržite za bolju I jaku Srbiju ljude koji su sad na vlasti, a ne ove koji mrze sopstveni narod. Jer je njima stalo samo da su im džepovi puni.

  Reply
 20. Kurcubic Mare

  Sto ne dodje Jeremic da odrzi javno govor u Valjevu? Ne sme. Zna kako je prosao prethodni put, osetio je nezadovoljstvo gradjana kada je rec o njemu i njegovoj stranci.

  Reply
 21. Pitanje

  Pa da li ste vi normalni? Na pitanje, zasto se krade od predskolske ustanove, vi odgovarate Jeremic je prodao KiM. Alo. Ajmo jos jednom, pisacu polako jer znam da ne znate da citate…ZASTO I KO KRADE OD PREDSKOLSKE USTANOVE???

  Reply
 22. Жељко Живковић

  СНС овци, нисам Ваш гласач! Именом и презименом

  Reply
 23. Nidza

  Hahaha, kakva glupost! SNSovci, nismo vaši robovi, nismo isprani mozgovi pa da padamo na vaše priče, jedino što će uskoro da padne ste vi! Očajni ste, prihvatite to! Želja mi je da vas vidim sve kad padnete! Najteža će biti ona griža savesti kad shvatite da ste rasturili sve i povredili mnoge ljude, teško je živeti sa tim. Nosićete vi taj teret ceo život, kad se zamislite u svojoj glavi a ono nešto nije lepo!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.